Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

EL DARP COMPTARÀ AMB UNA NOVA OFICINA COMARCAL AL SOLSONÈS

query_builder   17 gener 2003 15:02

event_note Nota de premsa

EL DARP COMPTARÀ AMB UNA NOVA OFICINA COMARCAL AL SOLSONÈS

La inauguració de la nova oficina comarcal del DARP a Solsona serà presidida pel conseller d’Agricultura Josep Grau

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, inaugurarà demà dissabte, dia 18 de gener, la nova Oficina Comarcal del DARP al Solsonès.

Les obres de les noves instal·lacions, que tenen una superfície de 362 m2, han costat 240.474 € i han permès disposar d’una major superfície i millorar els equipaments de l’antiga oficina. Aquesta actuació beneficiarà a les 1242 persones que treballen a temps total o parcial a les 750 explotacions agràries de la comarca.

D’altra banda, el conseller Grau també presidirà la festivitat de Sant Antoni Abat a Solsona que se celebrarà durant el matí. Concretament, el responsable del DARP assistirà a les 10:15 hores  a l’esmorzar popular, que se celebrarà al Camp del Serra, i a la cercavila, benedicció i Tres Tombs.

Sant Antoni Abad és considerat patró dels animals domèstics i sobretot dels ases, cavalls i mules, és a dir, dels animals de treball, així com dels de companyia. L’acte central de la diada de Sant Antoni era la benedicció dels animals. Era creença comuna que d’aquesta manera restaven protegits de malalties i caigudes durant tot l’any. En aquesta diada, pagesos o traginers raspallaven els seus animals i preparaven els guarniments per tal de portar-los a beneir. La benedicció se solia fer, per norma general, al davant de l’església.

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana arribarà a les 13:00 hores a l’Oficina Comarcal del DARP a Solsona, on serà rebut per Ramon Llumà, alcalde de Solsona, Joan Serra, president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Fabregat, delegat territorial del DARP a Lleida, Jordi Riart, cap de l’Oficina Comarcal del DARP al Solsonès així com altres autoritats. Seguidament, tindrà lloc la tallada de  la cinta en motiu de la inauguració de l’Oficina Comarcal del DARP al Solsonès i una visita a les instal.lacions. Acte seguit, hi haurà el parlament inaugural a càrrec del conseller d’Agricultura, Josep Grau.

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:Inauguració de l’Oficina Comarcal del DARP al Solsonès

DIA:Dissabte, 18 de gener de 2003

HORA:10:15 Hores. Arribada a l’esmorzar popular

            13:00 hores. Inauguració de la nova oficina del DARP

LLOC:Oficina Comarcal del DARP al Solsonès

Av. Verge del Claustre, 18

Solsona

Barcelona, 17 de gener de 2003