Institut Català de les Dones

L'Institut Català de la Dona organitza seminaris sobre l'abordatge de la violència contra les dones

Els seminaris tindran lloc a Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa al llarg del mes de novembre

query_builder   5 novembre 2004 13:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona organitza seminaris sobre l'abordatge de la violència contra les dones

Els seminaris tindran lloc a Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa al llarg del mes de novembre

L’imparteix Jorge Corsi, assessor de Nacions Unides sobre violència contra les dones

L’Institut Català de la Dona organitza, al llarg d’aquest mes de novembre, el Seminari sobre models d’intervenció en relació a la violència contra les dones, que imparteix el professor Jorge Corsi, assessor de Nacions Unides sobre violència contra les dones.

El Seminari té lloc a Lleida (11 de novembre), Tarragona (12 de novembre),  Tortosa (18 de novembre),  i Girona (19 de novembre). A Barcelona ja es va portar a terme el passat mes de juliol.

En aquests seminaris participen principalment personal tècnic de diferents administracions amb responsabilitats sobre equips humans relacionats amb l’atenció a les dones en situacions de violència, i representants de les associacions i entitats de dones.

Aquesta jornada pretén ser l’inici d’un seguit d’accions formatives que es realitzaran en el marc del Programa  per a l’abordatge integral de les violències contra les dones (2005-2007), en què es desenvoluparan diferents accions formatives en el territori.

El Seminari sobre models d’intervenció en relació a la violència contra les dones consisteix en una conferència on es comparen dos models d’intervenció en relació a la violència contra les dones: el model d’intervenció transformador i el model d’intervenció assistencialista.

El contingut del Seminari està en la línia de treball que proposa el Programa d’Acció per a l’abordatge integral de les violències vers les dones (2005-2007), on es parteix, des d’una perspectiva estructural, de les diferents formes de violència que pateixen les dones: violència domèstica familiar; agressions sexuals; assetjament sexual i moral en els àmbits laboral i social; violència exercida per màfies explotadores; pràctiques tradicionals i convencionals perjudicials per a la salut i la sexualitat de les dones i les nenes; i violència derivada de conflictes armats.

El Programa parteix de la premissa que la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials i incideix especialment en el camps de l’educació, la prevenció, i la sensibilització, a més de garantir la qualitat de l’atenció a les dones i els seus fills i filles, la coordinació i la complementarietat amb els ens locals, i la proximitat dels serveis.

Jorge Corsi

· És un dels més importants especialistes en l’estudi i el tractament de la violència familiar a escala internacional.

· Psicòleg clínic, és professor titular de psicoteràpies breus a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Buenos Aires, on va fundar l’any 1989 la carrera d’especialització en Violència Familiar.

· Des de 1989 dirigeix un curs de postgrau orientat a la formació de graduats/des en diverses disciplines per a la assistència i prevenció de la violència domèstica en diverses vessants: maltractaments infantils, a les dones i a la gent gran.

· La seva tasca ha estat definitiva per a la posada en funcionament de serveis comunitaris d’atenció a les víctimes  a la ciutat de Buenos Aires, i a nombroses localitats argentines i de l’Uruguai.

· En els darrers 10 anys s’ha dedicat a desenvolupar programes de tractament per a homes maltractadors.

Barcelona, 5 de novembre de 2004

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia