- Els proveïdors de salut ebrencs signen un conveni que servirà per millorar la qualitat i l'eficiència de l'atenció mitjançant la integració dels sistemes d’informació i la coordinació dels fluxos assistencials
Els centres sanitaris de les Terres de l’Ebre i el Servei Català de la Salut uneixen forces per establir una aliança estratègica destinada a millorar els serveis de salut a la regió. La col·laboració, formalitzada mitjançant un conveni signat aquest dimecres 11 de desembre, estableix i normalitza el suport i la coordinació TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) entre el Servei Català de la Salut i els proveïdors de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.
El nucli d’aquesta col·laboració és la visió compartida dels diferents proveïdors de crear un model unificat per a la gestió dels sistemes d’informació en el sector sanitari, facilitant així la implementació d’avenços tecnològics i garantint la prestació de serveis de salut en condicions òptimes. Aquest conveni de col·laboració representa una fita important en el sector sanitari ebrenc, evidenciant un esforç col·lectiu per millorar l’atenció a les persones ateses, augmentant l’eficiència operativa i promovent un desenvolupament estratègic dels serveis sanitaris.
A la pràctica, aquest conveni aportarà una millora en l'optimització de recursos, tant materials com personals, mitjançant una coordinació única i l'homogeneïtzació dels sistemes d'informació, que permetran la millora en els fluxos assistencials de les persones ateses i compartir la informació clínica entre tots els centres de salut a les Terres de l'Ebre.
Els fluxos assistencials són circuits organitzats que descriuen el recorregut que segueix una persona dins del sistema de salut, des del moment en què inicia un procés assistencial fins a la seva resolució. Aquests fluxos inclouen totes les etapes d’atenció sanitària, des del diagnòstic i el tractament fins al seguiment i la rehabilitació, assegurant una atenció coordinada, eficient i de qualitat.
El conveni subratlla també el compromís amb projectes compartits i la integració de personal i recursos, i preveu la creació d’un comitè de coordinació encarregat de proporcionar direcció estratègica i supervisar la gestió dels projectes. Aquest comitè tindrà un paper clau en assegurar una coordinació fluida en diversos àmbits, incloent-hi els sistemes d’informació, el suport tècnic, el desenvolupament i la comunicació.
A més, l’acord posa èmfasi en el compromís ferm de complir amb les lleis de protecció de dades i assegura una col·laboració equitativa entre les entitats participants. Aquest compromís reflecteix una dedicació a mantenir els més alts estàndards de privacitat i seguretat en la gestió de la informació sanitària.
Aquest acord estarà liderat per la Direcció de Sistemes d'Informació i Comunicació (DSIC) de l'Institut Català de la Salut a les Terres de l'Ebre, que també ha estat la impulsora d'aquest aliança d'abast territorial.