Justícia

Informació relativa al núvol tòxic provocat per l'incendi a l'empresa química DELSA [Actualitzada]

query_builder   17 juliol 2003 23:41

event_note Nota de premsa

Informació relativa al núvol tòxic provocat per l'incendi a l'empresa química DELSA [Actualitzada]

A les 20:43 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi que afectava la indústria química Derivados Electroquímicos Levante, S.A., (DELSA), ubicada al carrer Itàlia s/n del polígon industrial de Llerona.

El foc ha causat un fuita de clor que ha provocat un núvol tòxic, el qual ha anat desplaçant-se per diversos municipis de la comarca del Vallès Oriental. La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha activat el Pla Especial d’Emergència Exterior (PEE) de l’empresa, en la categoria 3, fet que implica el confinament de la població a un radi de 15 quilòmetres.

Al lloc del sinistre s’hi han desplaçat un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que han controlat l’incendi i la fuita als voltants de les 22:00 hores. El Pla d’Emergència Exterior ha estat desactivat a les 23’00 hores.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya s’ha passat l’avís a tots els ajuntaments i les policies locals dels municipis afectats. S’ha demanat el confinament a la població de l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Canovelles, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Granollers, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana.

Segons les primeres informacions, un treballador de l’empresa DELSA ha resultat ferit a conseqüència de l’incident. Aquesta persona, de la qual se’n desconeix la identitat i la gravetat, ha estat evacuada a l’Hospital de Granollers.

El Servei Català de Trànsit ha informat d’afectació viària a les carreteres  C-17 i la BV-1433, les quals han quedat tallades pels seus trams que travessen la zona afectada. Tanmateix, la línia ferroviària ha quedat suspesa en aquest tram. A hores d’ara, tots dos serveis han estat restablerts.

Cerdanyola del Vallès, 17 de juliol de 2003

23’00 hores