Institut Català de les Dones

Divendres s'inaugura a Lleida l'exposició Confluències. Discursos creuats sobre les violències contra les dones

query_builder   17 novembre 2004 16:00

event_note Nota de premsa

Divendres s'inaugura a Lleida l'exposició Confluències. Discursos creuats sobre les violències contra les dones

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva, inaugura el proper divendres, 19 de novembre, l’exposició Confluències. Discursos creuats sobre les violències contra les dones, realitzada per les artistes Anna Carrió i Cecília Rodas, de l’Associació Art Plural.

L’acte tindrà lloc, a les 19h, a la sala d’Actes del Departament de Cultura (Rambla d’Aragó, 8) de Lleida.

Aquesta mostra té el doble objectiu de mostrar el resultat d’un exercici d’indagació sobre diferents manifestacions de violència presents a la nostra societat, així com reflexionar sobre les formes de transmissió d’aquesta violència, amb la finalitat que deixi de ser una pràctica habitual.

L’exposició es podrà visitar a Lleida fins 30 de novembre, i a  partir del desembre i durant l’any 2005 recorrerà diverses ciutats catalanes.

La mostra

Confluències. Discursos creuats sobre les violències contra les dones és una mostra d’art compromès o activista. Un art de denúncia on es trobaran un conjunt de treballs artístics multidisciplinaris: pintures, collages, fotografies, instal·lacions, vídeo, textos literaris i música, explícitament posicionats en la lluita contra les violències envers les dones, des de les més evidents fins a les més subtils.

La mostra posa en relleu la necessitat d’analitzar els codis socials dominants, com un primer pas per deconstruir-los i donar així pas a la seva posterior substitució. Un reemplaçament de significats que se’ns obren gràcies a aquesta nova mirada de les artistes Anna Carrió i Cecília Rodas; una mirada sexuada que subverteix l’experiència estètica que s’ha imposat tantes vegades com discurs universal o neutral.

Aquesta exposició convida doncs a gaudir d’unes propostes que s’endinsen amb rigor i compromís en les violències contra les dones, i a reflexionar sobre els mecanismes narratius o formals que permeten encara la seva pervivència, amb la finalitat d’anar guanyant terreny en la consecució d’una nova cultura basada en les diferències, el pacte i la gestió dels conflictes.

Barcelona, 17 de novembre de 2004

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia