Justícia

Els bombers de la Generalitat fan un simulacre d'accident de trànsit a Manresa

query_builder   20 novembre 2003 17:50

event_note Nota de premsa

Els bombers de la Generalitat fan un simulacre d'accident de trànsit a Manresa

El proper diumenge, 23 de novembre, i en el marc de la commemoració dels 150 Anys dels Bombers de Manresa, es farà un simulacre d’accident de trànsit a la capital del Bages. Aquest simulacre és el darrer acte organitzat per Bombers de Manresa per commemorar els 150 anys del parc.

El simulacre constarà de dues parts. Per una banda, al migdia, de 12’00 a 13’00 hores i a l’aparcament del Nou Congost de Manresa, Bombers de l’Ajuntament de Barcelona i instructors de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya presentaran el nou material i els nous sistemes d’excarceració de víctimes en accidents de trànsit. Aquesta demostració, oberta tant al públic com a professionals de l’emergència, s’emmarca en el Curs d’Emergències i Suport Sanitari (EMERSSA) que reben els Bombers de la Generalitat, en què un dels mòduls es dedica exclusivament a l’estudi de les noves tècniques de rescat i a l’atenció sanitària immediata.

Per altra banda, i a les 17’00 hores, bombers del parc de Manresa prendran part en un simulacre d’accident de trànsit a la muralla del Carme, cruïlla amb el carrer Guimerà (davant de la plaça Sant Domènec) de Manresa. En el simulacre hi participaran també els altres cossos d’intervenció habituals en un accident de trànsit: Mossos d’Esquadra, Policia Local, Servei d’Emergències Mèdiques i el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya.

L’exercici consisteix a simular l’actuació que tots aquests cossos fan en un accident, en aquest cas, entre dos vehicles. Mentre els Bombers excarceraran les persones ferides d’un dels cotxes sinistrats, el personal sanitari farà l’assistència immediata a les víctimes, simulant en un cas una reanimació càrdio - respiratòria. Per la seva banda, les policies faran l’atestat i la prova d’alcoholèmia i posterior detenció del conductor que haurà provocat l’accident simulat.

Com a homenatge al personal retirat del Parc de Manresa i com a record de la història del cos, la primera intervenció després de l’accident la faran els Bombers manresans jubilats, que arribaran al lloc de la col·lisió amb els tres vehicles antics del Parc, restaurats amb motiu del 150è aniversari. Seran ells els qui faran la primera excarceració de víctimes amb el material que empraven dècades enrere.

Cerdanyola del Vallès, 20 de novembre de 2003