Justícia, Drets i Memòria

El Govern doblarà en 4 anys el nombre d'interns en règim de tercer grau controlats per sistemes telemàtics

Es una mesura voluntària per a interns amb bona conducta que afavoreix la reinserció

query_builder   2 novembre 2004 18:21

event_note Nota de premsa

El Govern doblarà en 4 anys el nombre d'interns en règim de tercer grau controlats per sistemes telemàtics

Es una mesura voluntària per a interns amb bona conducta que afavoreix la reinserció

El Govern ha aprovat avui una inversió plurianual, fins el 2008, que pemetrà incrementar el nombre d’interns en tercer grau consolidat que podran ser controlats mitjançant sistemes telemàtics.

El Departament de Justícia té previst doblar en quatre anys el nombre d’interns dels centres penitenciaris en règim de semi-llibertat que estan controlats per sistemes telemàtics i passar dels 90 que hi ha actualment a un total de 200 l’any 2008.

Per aquest motiu, el Govern, a proposta de la conselleria d’Economia i Finances, ha aprovat una primera inversió pluriannual de 890.983 euros en els propers dos anys per poder anar incrementant progressivament el nombre d’interns classificats en tercer grau i de joves i menors sotmesos a mesures de permanència de cap de setmana a domicili que seran controlats mitjançant aquests sistemes.

El Departament de Justícia té encarregades les funcions de reeducació i reinserció social dels condemnats a penes privatives de llibertat, així com el control del compliment de les mesures penals alternatives imposades als joves.

El compliment de les penes privatives de llibertat es classifica en graus de tractament de manera que el tercer grau permet limitar el temps que l’intern ha de passar al centre penitenciari, concedint-li permisos setmanals o sortides diàries per anar a treballar amb pernoctació al centre.

Així, el vigent Reglament Penitenciari permet, als interns classificats en tercer grau de tractament, substituir la presència nocturna de l’intern per un sistema de control telemàtic que avisa dels seus moviments.

 A més, el Departament de Justícia, a través de la direcció general de Justícia Juvenil, ha de controlar el compliment de les mesures penals alternatives imposades pels jutges als menors, essent una de les mesures habitualment aplicades la permanència de cap de setmana en domicili. Per a la realització d’aquests controls es fa servir el control telemàtic de veu que ha demostrat la seva eficiència en la prova pilot efectuada per aquest Departament. Així mateix aquesta eina s’utilitzarà pel control i seguiment de la localització permanent.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia