Justícia, Drets i Memòria

El Fòrum dedica la jornada a les persones privades de llibertat

Uns 150 interns participen en aquest esdeveniment

query_builder   31 agost 2004 16:24

event_note Nota de premsa

El Fòrum dedica la jornada a les persones privades de llibertat

Uns 150 interns participen en aquest esdeveniment

Uns 150 interns de presons catalanes han participat avui en el Dia de les persones privades de llibertat organizat pel F``orum i durant el qual el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha convidat a la societat a implicar-se més en la tasca penitenciària mentre que els reclusos han expressat el desig que la societat s’acosti a ells i comprengui les seves inquietuds.

Uns 150 interns de gairebé totes les presons catalanes han participat avui en el Dia de les Persones Privades de Llibertat, organitzat pel Fòrum Universal de les Cultures, i han aprofitat per proclamar desitjos d’acostament a la societat perquè comparteixi i comprengui les seves inquietuds.

L’acte, celebrat dins la Fira “Junts, viure i conviure en la diversitat”,  també ha comptat amb la presència del conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i del secretari de Serveis Penitenciaris i Justícia Juvenil, Albert Batlle.

Durant la jornada d’avui, interns de les presons de Brians, Quatre Camins, Model i Wad-ras han fet lectures dramatitzades i en diferents llengües de diversos contes a un “speaker’s corner”, lectures que expressaven desitjos de pau, solidaritat i altres valors que aposten per la convivència i la diversitat.

Posteriorment, el conseller de Justícia, Albert Batlle i un intern anomenat Pavel, en nom de tots els presos de Catalunya, han penjat talismans al “cel dels desitjos” del Fòrum.

En aquest espai, l’intern Pavel ha desitjat un “acostament a la societat per compartir les inquietuds” de tots els interns.

Per la seva banda, Albert Batlle ha demanat que “tots plegats fem néixer noves esperances per a les persones privades de llibertat” mentre que el conseller de Justícia ha expressat el desig que “tots plegats ens esforcem per construir una societat més justa, solidària, sense marginats i persones privades de llibertat, a les quals la societat té el deure d’ajudar”.

En aquest sentit, el conseller Vallès ha incidit que “des de la Generalitat volem sensibilitzar a la societat que la responsabilitat en matèria penitenciària és de tots”.

Vallès ha dit que el “meu millor desig seria que no hi haguessin presons perquè voldria dir que no hi hauria a la societat desigualtats ni conflictes que acaben amb persones a la presó”, però ha afegit que es conforma amb “la complicitat social per tenir presons menys congestionades i personal més format”.

Per la seva banda, Albert Batlle ha signat en el llibre de dedicatòries del Fòrum amb el següent desig: “que l’esperit del Fòrum faci possible construir un món on es puguin trobar oportunitats perquè cadascú pugui fer realitat els seus somnis”.

Batlle ha agraït als organitzadors del Fòrum tot el que han fet per les persones privades de llibertat al mateix temps que ha destacat la participació del sistema penitenciari català en aquest esdeveniment.

Més de 600 interns i uns 200 professionals dels centres penitenciaris catalans han visitat el Fòrum des que es va inaugurar o han participat en diferents activitats, com ara la venda de productes elaborats pels propis reclusos.

El secretari de Serveis Penitenciaris ha remarcat que el col•lectiu penitenciari és un dels que més s’ha implicat en el Fòrum i ha acabat dient també que “la societat  ha de fer el possible per tal que els reclusos puguin arribar a complir els seus somnis”.

Durant l’acte, l’adjunt a la direcció general del Fòrum, Carles Vives, ha lliurat als interns un joc de fusta de llavors anomenat “Analé”, tradicional de Togo i que estimula els valors de la solidaritat.

Paral•lelament, interns de les presons de Brians, Model i Joves han participat en tres estants organitzats amb motiu de la Fira “Junts, viure i conviure en la diversitat” i que porten com a lema “Els mapes amb les preguntes”, “La xarxa dels desitjos” i “Els jocs interactius d’ordinador”.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia