Justícia, Drets i Memòria

Creixen els casos de mediació familiar a instància dels jutges

El Centre de Mediació Familiar de Catalunya fa una campanya entre els jutges de família per potenciar la mediació

query_builder   10 novembre 2004 13:31

event_note Nota de premsa

Creixen els casos de mediació familiar a instància dels jutges

El Centre de Mediació Familiar de Catalunya fa una campanya entre els jutges de família per potenciar la mediació

Els casos de mediació familiar derivats pels jutges al Centre de Mediació Familiar de Catalunya que depèn del Departament de Justícia, han experimentat un increment del 55 %, després de la campanya de difusió d’aquesta figura iniciada als jutjats el passat mes de juliol.

  

En general, els jutges de família han acollit favorablement la mediació familiar que permet que set de cada deu parelles en conflicte arribin a un acord satisfactori per ambdues parts i evita d’aquesta manera que les diferències familiars s’agreugin més i perjudiqui en moltes ocasions als fills.

L’any 2002, el nombre de casos de mediació familiar derivats pels jutges va ser de 13, xifra que l’any passat va pujar a 18 però que enguany ha assolit els 28 gràcies a la campanya de difusió que porta a terme el Centre de Mediació Familiar de Catalunya, que depèn directament de la Direcció General de Dret i  Entitats Jurídiques.

Fins ara, la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, i el seu equip han visitat els jutjats de Primera Instància o de Família de Barcelona, Girona, l’Hospitalet, Cornellà, Vic, Sabadell, Terrassa, Rubí i Mataró per difondre la figura de la mediació familiar i, properament, també aniran als jutjats d’Arenys, Cerdanyola, Vilafranca del Penedès, Valls i Vilanova i la Geltrú amb el mateix objectiu.

A tots els jutges, se’ls ha facilitat documentació diversa en la qual s’explica l’articulació d’un àgil sistema per derivar els casos a la mediació familiar des dels jutjats.

Aquesta documentació conté dos models d’interlocutòria o providència per derivar els casos a la mediació familiar, el text de la Recomanació del Consell d’Europa que insta els Estats membres a regular la mediació, una còpia dels articles relacionats amb la mediació familiar del Codi de família de Catalunya, dades sobre tots els mediadors que hi ha a Catalunya i dades d’una enquesta del Departament de Justícia sobre el grau de satisfacció dels usuaris que s’han optat per la mediació.

Segons aquesta enquesta,  un 92% de les parelles que han optat per la mediació han qualificat aquesta experiència com a molt bona, un 5% com a bona i només un 3% van optar per no contestar.

La mediació familiar es planteja com una eina alternativa o complementària a la via judicial per resoldre de manera pacífica els conflictes de les parelles. És un procés totalment voluntari i que es duu a terme mitjançant la intervenció d’una tercera persona, el mediador, i que és designat per les parts en conflicte, l’autoritat judicial o pel propi Centre de Mediació de Catalunya.

    

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia