Justícia

Continua activat el NEUCAT en fase d'alerta a les comarques del Pirineu [Actualitzada]

ala resta de les comarques s'ha desactivat el pla

query_builder   6 desembre 2002 13:13

event_note Nota de premsa

Continua activat el NEUCAT en fase d'alerta a les comarques del Pirineu [Actualitzada]

ala resta de les comarques s'ha desactivat el pla

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil comunica que el Pla d’Emergències per Nevades (NEUCAT) continua activat en fase d’alerta a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Ripollès, l’Alt Empordà i la Garrotxa. A la resta de les comarques s’ha desactivat, a primera hora del matí,  el pla.

Recordem que ahir dijous 4 de desembre a les 10’57 hores, i ateses les informacions arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, es va activar el Pla d’Emergències per Nevades (NEUCAT) en fase d’alerta.

El servei de Meteorologia de Catalunya va emetre un comunicat de situació meteorològica de risc (SMR) informant sobre la possibilitat d’acumulació de gruixos de neu entre 0 i 5 centímetres en cotes superiors als 500 metres d’alçada.

Cal dir que el temporal de neu tan sols ha generat, al cos de bombers de la Generalitat de Catalunya, un parell de serveis per fer neteja de carreteres.

Pel que fa a la xarxa viària, segons informacions del Servei Català de Trànsit, hi ha un total de 16 carreteres afectades per la neu, de les quals 4 estan tallades:

C-28, Port de la Bonaigua (Val d’Aran)C-142B, de Naut Aran al Pla de Beret (Val d’Aran)BV-4031, de Castellar de N’hug a Toses (Berguedà)BV-4024, de Guardiola a Coll de Pal (Berguedà)

És convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns. Recordem, en aquest sentit, que depenent de l’evolució de la nevada, es pot produir el tall d’algunes carreteres, així com una afectació important del trànsit.

D’altra banda, recordeu que:

  eviteu els desplaçaments llargs i innecessaris, si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través del telèfon d’informació ciutadana, 012, del web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit i del portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net si heu de circular amb el vostre vehicle, equipeu-lo adequadament amb cadenes - el seu ús, en cas de nevades, serà obligatori -, llanterna, guants i un mapa de la zona per on penseu desplaçar-vos, si sou a casa, tingueu un transistor amb piles i una llanterna. Us poden ser de molta utilitat en cas de tall del subministrament elèctric, igualment, us pot ser de molta utilitat disposar d’un telèfon mòbil, si sou a una zona que es pot quedar aïllada a causa de la nevada, prepareu avituallament, finalment, recordeu que en cas d’emergència heu de trucar al telèfon únic, 112.

S’emetrà un nou comunicat de premsa tan bon punt es disposi de més informació.

Cerdanyola del Vallès, 6 de desembre de 2002

10:00 hores