Justícia

DESACTIVADA LA FASE D'ALERTA DEL TRANSCAT

El pla s'havia activat, en fase d'alerta, per l'accident d'un camió cisterna a Les Borges Blanques.

query_builder   6 gener 2003 19:04

event_note Nota de premsa

DESACTIVADA LA FASE D'ALERTA DEL TRANSCAT

El pla s'havia activat, en fase d'alerta, per l'accident d'un camió cisterna a Les Borges Blanques.

A les 17’40 hores d’aquesta tarda, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha donat per finalitzada la fase d’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril (TRANSCAT) que es trobava activada a causa de l’accident d’un camió cisterna que s’ha produït aquest matí a l’autopista A-2 a les Borges Blanques,  a l’alçada del quilòmetre 162.

El camió, carregat amb 20 tones de gas metà i refrigerat, havia bolcat a la mitjana de l’autopista A-II obligant a tallar el trànsit de la via en ambdós sentits de la marxa i a acordonar la zona, per raons de seguretat, en un radi màxim de 10 quilòmetres.

Un cop revisada la cisterna, que pertany a l’empresa “Transmoll logística” i que no ha patit cap fuita, s’ha procedit al  transvasament d’una quarta part del seu contingut. Un cop finalitzat, la cisterna ha continuat el camí amb una altra tractora fins a Juneda.

Les 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat que encara treballaven al lloc del sinistre han procedit a netejar la calçada de l’autopista. En aquests moments, aquestes dotacions ja es retiren als seus parcs de procedència.

Pel que fa al trànsit, el Servei Català de Trànsit ha informat que la circulació ja ha estat restablerta a l’autopista A2.

Recordem que el conductor del camió, Luís G.O., ha resultat ferit lleu i ha estat evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.  Prèviament s’havia dut al CAP de les Borges Blanques.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2003

18’00 hores