Un intern del CP d’Homes de Barcelona, J.K., no va retornar a la presó el passat dimarts, 14 de setembre, en aprofitar una sortida programada a l’exterior per participar en una activitat cultural. Els fets van passar quan l’intern i altres dos del mateix centre, que anaven acompanyants per dos educadors, participaven en una sortida programada.

Un intern del CP d’Homes de Barcelona, J.K., no va retornar a la presó el passat dimarts, 14 de setembre,  en aprofitar una sortida programada a l’exterior per participar en una activitat cultural.

Els fets van passar quan l’ intern i altres dos del mateix centre, que anaven acompanyants per dos educadors, participaven en una sortida programada.

El Departament de Justícia està analitzant les circumstàncies que van envoltar l’incident, ocorregut durant el trajecte al destí previst. Els altres dos reclusos van retornar al centre penitenciari sense cap mena d’incidència.

L’intern complia una condemna menor per faltes i delictes de furt i robatori i el mes de març de 2005 hagués obtingut la llibertat definitiva.

Aquest reclús havia gaudit de tres permisos de sortida sense incidències, tots ells autoritzats pel jutge de vigilància penitenciària.

El Secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, considera que “no s’ha d’utilitzar aquest incident per malmetre una part important de la funció social penitenciària que representen les sortides programades”.

El Secretari de Serveis Penitenciaris ha recordat que aquest any s’han registrat un total de 3.612 sortides programades d’interns i tan sols no han retornat a la presó 11 reclusos, el que representa un 0’29%, mentre que l’any passat el percentatge va ser del 0’33%.