Justícia

Actualització sortides dels Bombers a causa de la pluja

query_builder   18 agost 2003 07:18

event_note Nota de premsa

Actualització sortides dels Bombers a causa de la pluja

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, des de les 18:00 hores d’ahir diumenge i fins les 06:00 hores d’avui dilluns 18 d’agost, els Bombers de la Generalitat han fet un total de 96 sortides per solventar problemes ocasionats per la pluja caiguda, principalment ahir, a Catalunya. Les comarques on s’han registrat més sortides han estat les del Vallès Occidental, el Bages i Osona.

En la majoria dels serveis, els bombers han estat alertats per esgotaments d’aigua (sobretot en baixos i pàrquings), per retirar arbres caiguts i per fer sanejaments de façana. De tots aquests serveis cal destacar el que ahir, a les 22:30, van realitzar 4 dotacions dels bombers a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès). El sostre (d’uralita i de teules) d’una casa de tres plantes situada al carrer Piera número 4, es va ensorrar quedant totalment afectat l’últim pis. En aquells moments, els únics inquilins que viuen en tot l’edifici, no es trobaven al seu domicili. Després de fer una inspecció s’ha confirmat que els edificis colindants no han quedat afectats. S’ha avisat l’arquitecte municipal perquè es faci càrrec de l’edifici sinistrat, i com a mesura preventiva s’ha tallat l’accés al carrer Piera.

Per demarcacions, aquests són el número de sortides que, des d’ahir les 18:00 hores, han fet els Bombers de la Generalitat:

 Regió d’Emergències Metropolitana Nord:

Maresme: 5

Vallès Occidental: 21

Vallès Oriental: 8

 Regió d’Emergències Metropolitana Sud:

Anoia: 5

Garraf: 1

 Regió d’Emergències Centre:

Bages:  15

Osona: 22

  Regió d’Emergències de Tarragona i Terres de l’Ebre:

Alt Camp: 2

Baix Camp: 3

Conca de Barberà: 4

Montsià: 1

Ribera d’Ebre: 2

 Regió d’Emergències de Girona:

Alt Empordà: 4

Baix Empordà: 1

Gironès: 1

Selva: 1

A la regió d’Emergències de Lleida i Val d’Aran, no s’ha registrat cap sortida a causa de la pluja.

Pel que fa al subministrament elèctric, FECSA-ENDESA ha informat al Centre d’Emergències de Catalunya, que en aquests moments s’està treballant per acabar de solucionar alguns problemes puntuals que afectarien, aproximadament, 3.000 abonats de tot Catalunya. D’altra banda, RENFE ha confirmat també al Centre d’Emergències de Catalunya, que la xarxa ferroviària funciona amb total normalitat.

Segons el Servei Català de Trànsit, a hores d’ara no hi ha cap via afectada per les conseqüències de la pluja.

Cerdanyola del Vallès, 18 d’agost de 2003

07:30 hores