Justícia

Actualització informació relativa als incendis de Catalunya

Els incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa ja s'han unit

query_builder   12 agost 2003 20:26

event_note Nota de premsa

Actualització informació relativa als incendis de Catalunya

Els incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa ja s'han unit

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en els diferents incendis que continuen actius a Catalunya. Els incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa s’han unit al sud del terme municipal de Granera. En aquests moments el front més actiu avançarien direcció oest, cap a Granera. A la zona hi treballen més d’un centenar de mitjans terrestres i una vintena d’aeris.

La simultaneïtat dels incendis que s’han declarat aquesta tarda a diferents punts de Catalunya, a més de les altes temperatures, estan complicant les tasques dels equips d’extinció.

Segons ens informa el cos de Mossos d’Esquadra, s’han evacuat 10 persones del municipi de Castellterçol que haurien estat allotjades al polisportiu de Monistrol de Calders.

Pel que fa als altres incendis en què estan treballant els bombers de la Generalitat:

Maials (Segrià)

El foc ha començat al peu de la C-12 a l’alçada del quilòmetre 102 i avança direcció la Granja d’Escarp i Seròs. Hi estan treballant 3 mitjans aeris (1 avió de vigilància i atac, i 2 helicòpters bombarders, un dels quals ha estat cedit pel govern d’Aragó) i 21 dotacions terrestres. L’incendi hauris afectat de moment més de 500 hectàrees d’oliveres i rostoll. Mossos d’Esquadra ha informat de l’incedi a gent que estava treballant al camp, que per iniciativa pròpia ha abandonat els seus domicilis.

Llafranc (Baix Empordà)

Els Bombers han rebut l’avís a les 16:50 hores que afectava la muntanya de Sant Sebastià. Dues cases de colònies properes al lloc de l’incendi (Corall amb 50 nens i Paradís amb 250) han estat informades en tot moment de l’evolució de l’incendi però no han estat evacuades. Mossos d’Esquadra si que ha desallotjat, com a mesura preventiva, 3 habitatges (10 persones).

A les 17:35 hores els bombers han controlat el foc i en aquests moments hi treballen 4 dotacions terrestres que estan remullant la zona afectada, que ha estat d’1 hectàrea.

Jorba (Anoia)

El foc ha començat al peu de la N-II a l’alçada del quilòmetre 540, i ha estat tallada poc més de 10 minuts. En aquests moments hi estan treballant 2 avions de vigilància i atac i 13 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Guàrdia Civil ha evacuat, com a mesura preventiva, un total de 3 persones que vivien en dues masies. Des de les 20:00 hores el foc ja està controlat. Segons informa el cos d’Agents Rurals l’incendi hauria afectat 60 hectàrees.

Llívia (Cerdanya)

Els Bombers han estat alertats a les 17:19 hores d’aquest incendi que avançava, des de la Cerdanya francesa, en direcció a Llívia. Al foc hi ha treballat 6 mitjans terrestres dels bombers de la Generalitat i també bombers francesos que l’han controlat a les 19:30 hores.

Vilopriu (Baix Empordà)

Aquest foc, del qual s’ha rebut l’avís a les 10:57 hores d’aquest matí, ha afectat 5 hectàrees de la zona de les Olives. Hi ha treballat 3 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament i 2 de bombarders) i 6 dotacions terrestres, que a les 16:00 hores ja l’havien controlat.

A les 17:51 hores els bombers han rebut l’avís d’un nou incendi a Vilopriu a la cruïlla de la carretera de Vilopriu amb la de Garrigoles. En aquests moments i treballa 1 mitjà terrestre.

La Floresta (Vallès Occidental)

Un total de 2 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i vehicles dels Bombers de Barcelona, treballen des de les 17:41 hores, quan s’ha rebut l’avís, en un foc prop de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a la Floresta. A les 18:42 hores ja l’havien controlat.

Cerdanyola del Vallès, 12 d’agost de 2003

 20:40 hores