Relacions Institucionals i Participació

El Departament de Governació i Relacions Institucionals posa a disposició de 520 municipis una partida especial de 9 M€

query_builder   21 gener 2003 10:44

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i Relacions Institucionals posa a disposició de 520 municipis una partida especial de 9 M€

El Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la convocatòria del programa específic de municipis petits del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per a l’any 2003, al qual es poden acollir 520 municipis catalans. Aquest programa, que té per objectiu l’atorgament d’ajuts econòmics per finançar obres i serveis de competència municipal, està dotat amb un total de 9 milions d’euros.

Poden ser beneficiaris d’aquest ajut els ajuntaments amb població inferior a mil habitants i les entitats municipals descentralitzades amb població inferior a mil habitants. Igualment, poden sol·licitar l’ajut els consells comarcals que actuïn per compte de les entitats locals esmentades mitjançant projectes de caràcter supramunicipal relatius a obres i serveis que siguin competència d’aquelles.

El conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, ha destacat que, malgrat la seva mida, els ajuntaments de poblacions amb menys de mil habitants (un 55% del total) ofereixen una sèrie de serveis “que per a alguns pobles són molt difícils d’assumir, atesos els pocs ingressos de què disposen i les despeses que la prestació d’aquests serveis els ocasiona”. “Amb aquesta injecció econòmica volem que aquests municipis catalans millorin el seu històric mal finançament”, ha dit Pelegrí. En aquest sentit, el conseller ha reiterat les seves crítiques al Govern central, que acusa de “descuidar el finançament local” i d’ignorar “repetidament” la realitat del país.

 El termini de presentació de sol·licituds acaba el 17 de febrer de 2003.