Justícia, Drets i Memòria

Actualització del Neucat. 18 febrer - 03'45 hores [Actualitzada]

Ales 02'00 de la matinada, diverses comarques més han passat a situació d'emergència-1

query_builder   18 febrer 2003 04:19

event_note Nota de premsa

Actualització del Neucat. 18 febrer - 03'45 hores [Actualitzada]

Ales 02'00 de la matinada, diverses comarques més han passat a situació d'emergència-1

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 01’40 hores d’aquesta matinada, ha activat la fase d’EMERGÈNCIA-1 del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya, NEUCAT a les següents comarques, que fins aleshores estaven en situació d’alerta:

Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Segarra, Urgell, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragonès, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Priorat, Pallars Sobirà, Garrigues, Pla d’Urgell i Noguera.

Recordem que, des de les 8 del vespre, també estaven en situació d’emergència-1 les comarques:

Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Ripollès,  Gironès, Pla de l’Estany, Osona, la Selva, Maresme Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages, Berguedà.

 Aquesta activació s’ha produït ateses les nevades que, des del vespre i al llarg de la nit han afectat aquestes comarques. La resta de comarques mantenen activada la fase d’ALERTA activada.

A hores d’ara, i principalment a les comarques de la Catalunya Central (aproximadament la zona compresa entre Vic-Manresa-Terrassa,) ja es produeixen alguns problemes a la xarxa viària, com a conseqüència d’aquestes nevades.

Els Bombers de la Generalitat han treballat, durant tota la nit, realitzant inspeccions tècniques i assistències, bàsicament per tal de netejar algunes carreteres d’aquesta zona o per tal de realitzar inspeccions a les zones que poden presentar problemes.

Finalment, la Direcció General d’Emergències, vol recordar algunes recomanacions bàsiques:

· informeu-vos de l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol trajecte en cotxe. Aquesta informació la faciliten puntualment els mitjans de comunicació, però també pot aconseguir-se a través del telèfon d’informació ciutadana 012 i dels webs: www.gencat.net/transit, www.mobilitat.net i www.cat365.net;

· Al vehicle, porteu el dipòsit ple de benzina i cadenes al vehicle.

 · En cas de necessitat, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

Cerdanyola del Vallès, 18 de febrer de 2003 (03’45 hores)

`