Justícia

Activada l'alerta del Pla Inuncat al Baix Camp

query_builder   20 febrer 2003 13:40

event_note Nota de premsa

Activada l'alerta del Pla Inuncat al Baix Camp

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 12’45 hores, s’ha activat la fase d’Alerta del Pla d’Inundacions de Catalunya, INUNCAT, a la comarca del Baix Camp. Aquesta activació es produeix com a mesura preventiva, ja que, segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), les precipitacions d’avui poden fer créixer el nivell d’aigua en les rieres litorals compreses entre el marge dret del Francolí i el Coll de Balaguer.

A part de les zones afectades pel curs d’aquestes rieres, a la comarca del Baix Camp, l’ACA també informa que s’han detectat uns altres punts del país on cal extremar la precaució. Es tracta de:

· carretera local entre Sant Jordi Desvalls i Flassà, degut a una petita crescuda del riu Ter (gual de Sobirànigues),

· gual proper a la residència sanitària de Tarragona, per una petita crescuda del riu Francolí,

· gual proper al desguàs del riu Anoia al Llobregat, a Martorell,

· als termes municipals de Castellet i la Gornal i Cubelles, el nivell d’aigua d’alguns guals pot créixer a causa de les precipitacions que han caigut avui a la zona de la presa de Foix.

En aquests darrers punts, no s’ha activat el Pla Inuncat però des del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) s’han fet els avisos pertinents a les autoritats locals.

Entre les 07’30 hores (moment de la primera sortida) i les 13’15 hores, els Bombers de la Generalitat han fet 37 sortides en tot el país per resoldre problemes causats per la tempesta. Tots els serveis han estat causats per inundacions de baixos; en cap d’ells no hi ha hagut persones ferides.

Per demarcacions, aquest és el balanç de sortides:

· Barcelona: 13 sortides

· Lleida: 11 sortides

· Tarragona i les Terres de l’Ebre: 9 sortides

· Girona: 4 sortides

Al marge d’aquestes sortides, els Bombers també han fet rutes d’inspecció en zones inundables.

Cerdanyola del Vallès, 20 de febrer de 2003

13’25 hores