Justícia

Activada l'Emergència 1 del Pla INFOCAT per un incendi forestal a Castell d'Aro

query_builder   29 agost 2003 14:18

event_note Nota de premsa

Activada l'Emergència 1 del Pla INFOCAT per un incendi forestal a Castell d'Aro

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el Centre d’Emergències de Catalunya ha activat a les 13’43 hores d’avui la fase d’Emergència 1 del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) per un foc que a hores d’ara hi ha actiu a Castell d’Aro.

Les flames es troben dalt de la carena que separa la C-31 de les urbanitzacions de la zona i avancen en sentit nord-est, a on es troba la urbanització el Mas Ros. El foc no està controlat. Les tasques dels Bombers estan dificultades pel vent de ponent que bufa a la zona.

Els Bombers de la Generalitat han estat altertats de l’incendi a les 13’01 hores. En aquests moments treballen a la zona 38 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris (un helicòpter de comandament, 6 helicòpters bombarders i 6 avions de vigilància i atac).

Com a mesura preventiva, s’han evacuat els apartaments Montserrat i 8 urbanitzacions de la zona: Cala Rei, Cala Manel, el Masnou, Mas Cabanes, Mas Ambrós, Font Picant, Ros Mar, Mas Ros. El Servei Català del Trànsit (SCT) ha tallat en els dos sentits de la marxa la C-31, entre els quilòmetres 314 i 321 (Platja d’Aro i Calonge). La circulació s’està desviant per la carretera comarcal C-253, paral·lela a la C-31 a tocar de la costa.

El Servei Català del Trànsit recomana evitar tot desplaçament a la zona centre de la Costa Brava (Plata d’Aro, Calonge i Palamós). Cas d’haver de transitar per tota aquesta àrea, SCT informa que l’itinerari obligatori és abandonar l’A-7 o la N-II a l’alçaca de Girona-nord i, des d’aquí, enllaçar amb la C-66 a la Bisbal d’Empordà.

Cerdanyola del Vallès, 29 d’agost de 2003

14’30 hores