Relacions Institucionals i Participació

El conseller Pelegrí recorda al PSC que la Generalitat ja té prevista una línia d'ajuts que cobreix els danys causats pel temporal als ajuntaments del Pirineu de Lleida

query_builder   12 febrer 2003 11:06

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí recorda al PSC que la Generalitat ja té prevista una línia d'ajuts que cobreix els danys causats pel temporal als ajuntaments del Pirineu de Lleida

El conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, considera que no cal un nou Pla específic d’obres i serveis pels temporals de neu i vent que han castigat el Pirineu de Lleida, tal com ha demanat el PSC, amb la presentació de tres proposicions no de llei al Parlament, perquè ja existeix una línia de subvencions que cobreix aquestes situacions. Pelegrí ha declarat que el Departament que presideix “disposa d’una ordre que estableix la regulació dels ajuts adreçats als ajuntaments i consells comarcals per finançar el restabliment d’infraestructures i serveis de titularitat local que puguin resultat malmesos per adversitats climàtiques”.

Pelegrí ha assenyalat que l’Ordre GRI/376/2002, de 4 de novembre, és coneguda per les entitats locals afectades i que la Direcció General d’Administració Local té coneixement que els ens afectats “estan preparant les sol·licituds pertinents”.

Amb aquesta Ordre s’estableix un procediment general per tal que els ens locals afectats per situacions d’urgència produïdes per diverses adversitats climàtiques (aiguats, nevades, temporals de vent, etc.) puguin sol·licitar l’ajut en el termini de vint dies. L’Ordre determina ajuts per a actuacions ja realitzades en els dies immediatament posteriors als sinistres i també per a les que no s’hagin executat en el moment de la sol·licitud. La regulació d’aquesta Ordre pretén garantir el normal funcionament de les entitats afectades amb la màxima celeritat.

El conseller ha manifestat que la voluntat del Govern català de donar suport als ajuntaments i municipis catalans no és puntual i nova, com pretén denunciar el PSC, sinó que “és una política exercida durant tots els anys de govern de Convergència i Unió i que han agraït reiteradament els municipis i consells comarcals.