Relacions Institucionals i Participació

Joan Saura demana a Piqué i a Mas que no facin electoralisme amb l'Estatut

El conseller acusa al PP i a CiU de menysprear la veu dels ciutadans, criticant el procés participatiu sobre l'Estatut

query_builder   10 febrer 2004 14:00

event_note Nota de premsa

Joan Saura demana a Piqué i a Mas que no facin electoralisme amb l'Estatut

El conseller acusa al PP i a CiU de menysprear la veu dels ciutadans, criticant el procés participatiu sobre l'Estatut

El conseller de Relacions Institucionals i Rarticipació ciutadana, Joan Saura, ha assegurat avui que no estic estranyat de la resposta del PP i CiU respecte la nostra proposta de consultar la ciutadania en els grans temes de país.

 Segons Saura, les declaracions de populars i convergents “responen a la vella forma de fer política que no té res a veure amb la nostra”. El conseller ha afegit que “amb les seves declaracions, el que fan les dues formacions és menysprear la veu dels ciutadans, criticant el procés participatiu sobre l’Estatut”.

En aquest sentit, Joan Saura ha apel•lat a la responsabilitat de CiU i PP, demanant-los que “no facin electoralisme amb l’Estatut”. Saura ha afirmat que “Artur Mas, qualificant el procés participatiu d’excusa de mal pagador, s’està retratant ell mateix, demostrant que no té ni idea del que és comptar amb la opinió dels ciutadans i evidenciant que, en 23 anys de govern, CiU el que ha fet són polítiques sense escoltar la veu dels catalans”.

A banda, el conseller de Relacions Institucionals i Participació ha ironitzat sobre “la sobtada pressa del grup de CiU per aprovar la reforma de l’Estatut, com si no haguessin disposat d’anys i anys per posar fil a l’agulla en aquesta qüestió”.

Tot i les crítiques de populars i convergents, Joan Saura ha demanat “tranquil•litat per fer front a la reforma estatutària. Entenc les diferències que existeixen entre totes les forces polítiques catalanes i la manca de cultura de democràcia participativa del PP i de CiU, però això no ha de ser un impediment per a que ens podem posar d’acord”.

En aquest sentit, Saura ha reiterat la voluntat d’entesa amb totes les formacions i “la meva satisfacció per l’oferiment de diàleg que ahir em va fer el PP. Estic convençut que, després del 14M, el grup popular s’incorporarà a la ponència parlamentària sobre la reforma de l’Estatut perquè seria molt negatiu que es quedés fora d’aquest procés”.

Joan Saura també ha tornat a reiterar “el meu convenciment que, d’aquí a un any, comptarem amb un nou Estatut i que el govern central, sigui del color que sigui, no ens podrà dir que no perquè serà un projecte del tot consensuat amb les forces polítiques i amb la ciutadania”.