Relacions Institucionals i Participació

El Departament de Governació i RI repartirà 5,4M€ entre els consells comarcals

query_builder   6 març 2003 18:38

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i RI repartirà 5,4M€ entre els consells comarcals

La Direcció General d’Administració Local, del Departament de Governació i Relacions Institucionals, ha convocat la tercera edició del programa Xarxa 41, de suport a l’actuació comarcal, una eina de cooperació econòmica amb els consells comarcals. La voluntat del Govern català de potenciar el paper d’aquests ens ha fet que s’hi destini una partida total de 5,4 M€. Les bases de la nova convocatòria s’han aprovat aquest matí durant la Comissió de Cooperació Local, que presideix el conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí

El programa Xarxa 41 s’adreça específicament als consells comarcals amb l’objectiu de donar-los suport en les seves actuacions i, molt especialment, pel que fa al desenvolupament de la prestació supramunicipal de serveis.

 Enguany es manté una novetat de l’exercici anterior que ha tingut molt bona acollida per part dels beneficiaris: la possibilitat de finançar no tan sols despeses d’inversió, sinó també despesa corrent, sempre en matèria de creació de serveis d’assistència i cooperació amb els municipis o bé orientades al desenvolupament econòmic i social de la comarca.

En aquest exercici, però, s’introdueix una novetat: per primera vegada es fa servir en una convocatòria de caràcter general el portat eaCat, l’extranet de les administracions catalanes, mitjançant el qual els documents circularan entre els consells i l’Administració de l’Estat en suport informàtic, autentificats per signatures electròniques. Els consells comarcals s’hauran de dotar, doncs, dels instruments imprescindibles per a l’ús del portal eaCat, com ara la creació d’un registre telemàtic i la certificació de la identitat i les signatures dels funcionaris i electes que hagin d’intervenir en el procés.

Aquesta experiència, que complementa la prova pilot de l’eaCat que es realitza a quatre consells comarcals, avança el que serà molt aviat l’estàndard de les comunicacions entre la Generalitat i els ens locals de Catalunya, un procediment que permetrà incorporar els avantatges de les noves tecnologies pel que fa a la rapidesa de les comunicacions i la fiabilitat de la informació.

D’altra banda, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya ha informat favorablement sobre la regulació de les subvencions als consells comarcals amb territori dins de les zones de muntanya per al finançament d’actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins. Aquestes subvencions s’efectuen per un import global màxim de 1.093.842 €.

Finalment, en la reunió d’avui aquesta comissió ha formulat també el Programa específic de biblioteques per al període 2002-2003, a integrar en el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), per un import global de 12,9M €.

`