Relacions Institucionals i Participació

El Departament de Governació i R.I. aprova la transferència de 49.282 € al Consorci del Montsec

query_builder   13 març 2003 18:02

event_note Nota de premsa

El Departament de Governació i R.I. aprova la transferència de 49.282 € al Consorci del Montsec

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha aprovat autoritzar la transferència de 49.282 € al Consorci del Montsec. La resolució, presa pel conseller Josep Maria Pelegrí, té com a finalitat contribuir al desenvolupament integral de l’àmbit turístic, social i econòmic del Montsec.

 El Consorci del Montsec, del qual forma part la Generalitat de Catalunya, es va constituir el 27 de desembre del 2000 amb l’objectiu d’aprofitar les aptituds i potencialitats d’aquesta zona per redreçar la seva situació socioeconòmica. La decisió es va prendre en considerar que, tot i la seva fragilitat mediambiental, la zona ofereix oportunitats per al desenvolupament sostenible lligades al seu ric patrimoni natural i cultural, així com a la bona predisposició dels agents socials, econòmics i culturals del seu territori.

 L’article 13 dels estatuts del Consorci estableix que la seva hisenda està constituïda, entre altres recursos, per les aportacions econòmiques de les administracions públiques que en formen part. Amb aquesta transferència, la Generalitat vol contribuir a la realització d’actuacions socials, culturals, d’esbarjo, esportives, econòmiques, d’ocupació, educatives i científiques.