Bombers

Participació dels mitjans aeris del Departament d'Interior en la Festa del Cel

query_builder   1 octubre 2004 13:30

event_note Nota de premsa

Participació dels mitjans aeris del Departament d'Interior en la Festa del Cel

El proper diumenge, 3 d’octubre, i a partir de les 11’15 hores, quatre mitjans aeris del Departament d’Interior participaran en el Festival Aeri de la Festa del Cel que organitza l’Ajuntament de Barcelona dins els actes de la Mercè 2004.

En el decurs d’aquesta exhibició aèria, el Departament d’Interior mostrarà dos helicòpters (un de comandament i un helitanc –bombarder-), un avió de vigilància i atac, i un avió amfibi.

Aquests aparells participen habitualment en les operacions dels diferents operatius del Departament d’Interior, ja siguin policials, de seguiment del trànsit, de rescats de persones, o, com és el cas de l’avió de vigilància i atac, l’helicòpter bombarder o l’avió amfibi, en l’extinció d’incendis forestals en què participen els Bombers de la Generalitat.

Els mitjans que participen en la festa formen part de la flota aèria que gestiona el Departament d’Interior. L’avió amfibi, propietat del Ministeri de Medi Ambient, ha reforçat, durant aquest estiu, el dispositiu de la DGESC per fer front als incendis forestals.

La DGESC posarà a disposició dels mitjans de comunicació que ho sol·licitin, i a través de Collserola, les imatges que es filmaran des de l’helicòpter de comandament. 

Cerdanyola del Vallès, 1 d’octubre de 2004