Bombers

La fuita de l'empresa de Mollet del Vallès està controlada

Han fuitat 1.500 quilograms d'amoníac i ha estat controlada a les 05'17 hores

query_builder   15 agost 2004 12:00

event_note Nota de premsa

La fuita de l'empresa de Mollet del Vallès està controlada

Han fuitat 1.500 quilograms d'amoníac i ha estat controlada a les 05'17 hores

Han fuitat 1.500 quilograms d’amoníac i ha estat controlada a les 05’17 hores

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que la fuita d’amoníac que aquesta matinada (01’55 hores, hora d’avís) s’ha produït en una vàlvula d’un reactor de l’empresa farmacèutica “Merck Farma y Química, S.A.”, al Polígon Merck de Mollet del Vallès, ha estat controlada a les 05’17 hores.

Recordem que Bombers han estat alertats –a través del telèfon 112- d’aquest episodi d’olors a producte químic per part de clients d’una zona d’oci nocturn propera al polígon industrial Can Magarola (Mollet del Vallès). Bombers ha desplaçat al lloc del sinistre un total de 8 dotacions terrestres que, conjuntament amb operaris de l’empresa, han procedit a aturar els equips que fuitaven. S’ha procedit també a congelar una canonada.

Finalment, la fuita ha estat de 1.500 quilograms d’amoníac de concentració al 100%.

Cal destacar que el fet de què no hi hagués aire ha fet que l’amoníac no posés en perill en cap cas les persones. A més, Bombers han fet un perímetre de seguretat de 1000 metres a la rodona de l’empresa. Únicament una dona que patia d’asma ha anat pel seu propi peu a l’Hospital de Mollet del Vallès amb símptomes de coïssor, però fonts d’aquest centre sanitari han confirmat que no ha calgut procedir a l’ingrés d’aquesta persona.

Segons els primers indicis, les causes de la fuita podrien ser deguts a una avaria d’una vàlvula de seguretat. En última instància, la investigació d’aquestes serà duta a terme per la brigada de Medi Ambient del Cos de Mossos d’Esquadra.

Hores d’ara, totes les dotacions desplaçades a Mollet del Vallès ja han tornat als seus respectius parcs. 

Cerdanyola del Vallès, 15 d’agost de 2004

12’00 hores