Bombers

L'incendi del Baix Empordà es troba encerclat

Els efectius terrestres continuaran treballant durant tota la nit

query_builder   27 setembre 2004 00:59

event_note Nota de premsa

L'incendi del Baix Empordà es troba encerclat

Els efectius terrestres continuaran treballant durant tota la nit

A hores d’ara, continuen treballant 50 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat en l’incendi que, s’ha declarat aquest migdia al Baix Empordà, i que està encerclat. Durant tota la nit, els efectius terrestres treballaran sobre el perímetre del foc per evitar que pugui afectar més zona no cremada i donar-lo, finalment, per controlat. I, a primera hora del matí, si és necessari, es preveu que els mitjans aeris s’incorporin a les tasques d’extinció.

El foc ha començat a la zona de l’Abolleria, del municipi de Bellcaire d’Empordà, i s’ha desplaçat per la serra del Montgrí direcció sud-est cap a Torroella de Montgrí. La direcció del cap d’aquest incendi ha evolucionat pel coll de la muntanya de Sant Caterina i, a hores d’ara, s’està treballant per aturar-lo al peu de la pista forestal de les dunes. El flancs de l’incendi han afectat la zona de conreu i massa forestal d’Ullà i de la muntanya de Sobrestany.

Com a mesura preventiva i, ja que l’incendi encara no s’ha donat per controlat, els veïns desallotjats no podran retornar als seus domicilis. Per contra, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat a la seva disposició, les instal·lacions de la zona polivalent de l’Estartit (Torroella de Montgrí). Segons el cos dels Mossos d’Esquadra, hi ha inscrites més d’un centenar de persones per passar la nit a aquest polisportiu, però només 35 persones es troben, a hores d’ara, en aquestes instal·lacions.

Segons les últimes dades facilitades pel cos d’Agents Rurals, la superfície afectada en l’incendi, que afecta als termes municipal de Torroella de Montgrí, Ullà i Bellcaire d’Empordà, és de 721 hectàrees de les quals 585 ha. pertanyen al Pla d’Espais d’Interès Natural.

Recordar que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada la fase d’emergència 1 del pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 27 de setembre de 2004

00’45 hores

 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia