En el decurs d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat, en col·laboració amb altres forces i cossos de seguretat, han treballat en les tasques d’extinció de diversos incendis, que relacionem a continuació.

A les 12’19 hores, Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un primer incendi al municipi de Cervera. Immediatament s’hi han desplaçat 14 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris. A les 13’22 hores el foc es donava per control·lat.

Més tard, a les 13’38 hores i al municipi de Massoteres, a Talteüll, els Bombers han treballat en l’extinció d’un altre incendi agrícola. Hi han desplaçat 18 dotacions de terra i 6 mitjans aeris. A les 18’30 hores l’incendi es donava per control·lat.

Un tercer incendi, en aquest cas a Ribera d’Ondara, entre les poblacions de Sant Antolí i Vilanova i Sant Pere dels Arquells, es produïa a les 16’39 hores.  El foc ha afectat també vegetació agrícola i Bombers hi destinaven 16 dotacions terrestres i 5 d’aèries.

Finalment, Bombers de la Generalitat treballaven en un incendi al municipi de Vilanova de l’Aguda, del qual han estat alertats a les 18’23 hores. En poc més de mitja hora el foc ja ha estat control·lat pels 3 mitjans aeris i 9 dotacions terrestres que hi han treballat.

Pel que fa a la superfície afectada per aquests incendis, el Cos d’Agents Rurals n’ha fet una primera valoració: Cervera (18,7 Ha.); Massoteres (72,5 Ha.); Ribera d’Ondara (25 Ha.); i Vilanova de l’Aguda (2 Ha.). Tots quatre incendis han afectat vegetació agrícola.

Tot i que els quatre incendis es donen per control·lats, a hores d’ara encara treballen a les zones afectades pels incendis 2 vehicles a Cervera, 13 a Massoteres; 11 a Ribera d’Ondara i 2 a Vilanova de l’Aguda.

Cerdanyola del Vallès, 30 de juny de 2004 - 20’00 hores