La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, informa que a les 12’15 hores s’ha desactivat la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). L’activació s’havia portat a terme a les 9’00 hores d’aquest matí per l’incident que havia tingut un camió cisterna (carregat de nitrogen líquid refrigerat) al quilòmetre 60 de l’autopista AP-7, a l’alçada de Sant Gregori (Gironès).

A les 8’41 hores, els Bombers de la Generalitat havien estat alertats de l’incident que havia patit el camió Mann, matrícula de l’Estat Espanyol, el qual se li havia cremat el pneumàtic d’una roda. El conductor del camió havia pogut apagar ell mateix la roda, sense que es produís afectació a la cisterna ni a la resta del camió.

Posteriorment, s’ha procedit a retirar el camió de la calçada i a traslladar-lo a una àrea de servei que hi havia a 500 metres del lloc de l’incident. Un mecànic de la mateixa empresa propietària s’encarrega, a hores d’ara, de canviar la roda cremada per tal que aquest pugui continuar el trajecte.

Al lloc de l’incident s’hi han desplaçat 4 dotacions del Cos de Bombers de la Generalitat per tal de donar assistència al camió avariat i d’assegurar-se que no hi hagués complicacions.

Segons els Servei Català del Trànsit, ja s’ha pogut restablir la circulació del trànsit a l’autopista AP-7 a l’alçada del quilòmetre 60 i, en aquests moments, és de total normalitat.

Cerdanyola del Vallès, 15 de desembre de 2004

12’30 hores