Bombers

Accident laboral mortal a Vallfogona de Balaguer

query_builder   1 setembre 2004 15:40

event_note Nota de premsa

Accident laboral mortal a Vallfogona de Balaguer

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en el salvament de 3 operaris accidentats a la planta de la incineradora Grefacsa, de Vallfogona de Balaguer.

Un operari havia baixat a una tolva de la planta i, per raons que caldrà especificar, no n’ha pogut sortir; immediatament, 2 treballadors més han intentat treure’l a fora però també han quedat atrapats a l’interior. La tolva, en forma de canal de 2 a 3 metres de fondària, contenia residus orgànics (despulles de vaca en estat de putrefacció) fins a una alçada aproximada d’un metre. Posteriorment, i ja amb els 3 operaris de la firma dins la tolva, s’ha avisat a Bombers a les 13’34 hores. Bombers s’hi ha desplaçat amb 5 dotacions.

Tres bombers han entrat a la tolva amb equips de respiració autònoma amb l’objectiu de localitzar les persones accidentades i treure-les de l’interior. Bombers els han pogut rescatar i els han fet la reanimació càrdio-respiratòria fins a l’arribada dels sanitaris del 061, els quals ja no han pogut fer res per salvar-los la vida.

Les diligències judicials que està duent a terme el Cos de Mossos d’Esquadra determinaran la causa de la mort i les identitats de les 3 víctimes.

Cerdanyola del Vallès, 1 de setembre de 2004

15’42 hores