Recerca i Universitats

Solà anuncia a Girona la creació d'un fons d'acció territorial per ajudar les universitats de fora de Barcelona

El conseller també avança la creació del Consorci de Transferència del Coneixement (CTC)

query_builder   27 octubre 2004 15:00

event_note Nota de premsa

Solà anuncia a Girona la creació d'un fons d'acció territorial per ajudar les universitats de fora de Barcelona

El conseller també avança la creació del Consorci de Transferència del Coneixement (CTC)

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha manifestat avui durant l’acte d’inauguració de curs a la Universitat de Girona (UdG) que el Govern està treballant en una remodelació del sistema de finançament de les universitats que es basarà, principalment, en criteris de qualitat i eficiència. L’objectiu d’aquesta remodelació és dissenyar un model global que respecti les especificitats de cada universitat.

Amb aquesta finalitat, el conseller ha anunciat la creació d’un fons  territorial que el Govern proposarà per llei al Parlament. Així mateix, els pressupostos per al 2005 disposaran d’una partida destinada a l’acció territorial d’entre 10 i 12 milions d’euros. Aquests diners es destinaran tant a universitats com a centres universitaris de fora de Barcelona. El conseller ha explicat que el DURSI “és molt conscient de la necessitat que hi hagi centres universitaris repartits per tot Catalunya ja que amb la seva ubicació contribueixen de manera decisiva a l’equilibri territorial del país".

Durant l’acte, Solà ha destacat igualment que les universitats han d’exercir una funció de transferència de coneixement per retornar els resultats de la seva recerca a la societat. En aquest sentit, ha anunciat que el DURSI ha arribat a un acord amb els rectors de totes les universitats de Catalunya per a la futura creació del Consorci de Transferència de Coneixement (CTC). La finalitat del Consorci serà promoure la transferència del coneixement científic generat a les universitats i centres de recerca al teixit social i productiu del país. Amb la creació del CTC, la Generalitat vol incrementar la capacitat competitiva de Catalunya en R+D.

En aquests moments ja s’ha posat en marxa el procés de constitució del Consorci, que estarà integrat per la Generalitat de Catalunya i per totes les universitats i que està previst que comenci a funcionar a finals d’aquest any. Respecte a la seva estructura, el CTC estarà format per un Consell de Govern, integrat pel conseller del DURSI i els rectors de les universitats; una Comissió executiva, amb representants de les universitats i del DURSI; una direcció; i un Comitè assessor, en què hi tindran cabuda els Parcs Científics, les empreses, els centres de recerca i altres agents vinculats a la transferència del coneixement.