Innovació, Universitats i Empresa

Presentació a Barcelona del VIè Programa Marc de Recerca de la Unió Europea

Mas-Colell assenyala el dèficit català en la gestió de la recerca europea

query_builder   11 desembre 2002 12:00

event_note Nota de premsa

Presentació a Barcelona del VIè Programa Marc de Recerca de la Unió Europea

Mas-Colell assenyala el dèficit català en la gestió de la recerca europea

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha manifestat que cal millorar la presentació de les propostes de recerca a Europa per evitar que puguin ser rebutjades per problemes de procediment. Mas-Colell ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació del VIè Programa Marc de Recerca de la Unió Europea que s’ha fet aquest matí a la Universitat Pompeu Fabra.

El conseller ha indicat que cal crear -de fet ja s’estan creant- plataformes de gestió, a més de les plataformes científiques, per afrontar el repte de l’Espai Europeu de Recerca. Com a exemple del poc pes del nostre país en la gestió de la recerca europea, Mas-Colell ha comentat l’escassíssima representació espanyola i catalana en els actes de la conferència de presentació del VIè Programa Marc que es va fer a Brussel·les el mes passat. Concretament 14 espanyols i 2 catalans, d’entre 600 persones, van intervenir en els diferents ponències de presentació.

Per aconseguir que les propostes catalanes puguin ser acceptades per liderar grups de recerca europeus, el conseller del DURSI ha destacat, entre d’altres, la Oficina Europa-Recerca, que la Generalitat ha posat en marxa per optimitzar els tràmits formals de presentació de projectes de recerca a la Unió Europea.