Innovació, Universitats i Empresa

La Generalitat promou una campanya d'informació i sensibilització sobre les ICT

query_builder   14 abril 2003 12:07

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou una campanya d'informació i sensibilització sobre les ICT

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació ha llançat una campanya per informar i sensibilitzar, tant als ciutadans com els professionals afectats, de la importància que els edificis estiguin dotats d’Infraestructures Comunes de Telecomunicacions (ICT) per tal de garantir l’accés als serveis més avançats que ofereix la societat de la informació.

Una ICT és la instal·lació que, emplaçada a l’interior dels edificis, permet als ciutadans l’accés efectiu, lliure i de qualitat als diversos serveis de telecomunicacions (banda ampla, ràdio i televisió digitals). La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha desenvolupat la normativa adient i necessària per regular aquests equipaments, i el 1995 va crear un registre d’instal·ladors habilitats, el Registre d’instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya. Qualsevol empresa que vulgui dur a terme activitats d’instal·lació o manteniment de telecomunicacions a Catalunya ha d’estar-hi inscrita. L’empresa instal·ladora ha de complir sempre amb la normativa vigent a Catalunya en matèria d’ICT.

En edificis construïts amb anterioritat a l’entrada en vigor de la normativa sobre ICT cal adreçar-se a una empresa instal·ladora de telecomunicacions, degudament habilitada, perquè adapti les infraestructures existents per a la recepció, per exemple, del senyal de la televisió digital, així com de la resta de serveis. Els edificis construïts amb posterioritat haurien de comptar ja amb una ICT i, en conseqüència, han de preveure la recepció dels serveis de telecomunicació: ràdio i televisió per ones terrestres, ràdio i televisió per satèl·lit, telefonia fixa i telecomunicacions per cable.

Aquesta campanya es presenta en un moment en què l’adaptació de les infraestructures de telecomunicacions de la llar a les noves exigències i oportunitats tecnològiques serà imprescindible a mig termini. El 31 de desembre de 2011 està prevista l’apagada de la televisió analògica (switch off). Des d’aquell dia totes les emissores de televisió emetran únicament amb sistema digital i s’han de fer les adaptacions necessàries perquè les antenes en puguin captar el senyal. La campanya també informa sobre quins són els avantatges de la televisió i la ràdio digitals (qualitat en la recepció, interactivitat) o sobre què és la banda ampla i a quins serveis permet accedir. Per a la distribució, en una primera fase entre els instal·ladors habilitats de Catalunya, del material que conforma la campanya, la Secretaria ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte).

El fet que els ciutadans puguin gaudir dels serveis més avançats de telecomunicacions a les seves pròpies llars pot ser decisiu per a la consolidació de la societat de la informació al nostre país i de tots els beneficis que se’n deriven.

Per a més informació sobre la campanya i els materials dels quals es compon: http://dursi.gencat.net/stsi/ict

Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

 Tel.: 93 363 84 94

Correu electrònic: eroure@gencat.net; iginer@gencat.net