Innovació, Universitats i Empresa

La Generalitat lamenta el recurs del Govern espanyol contra la LUC

query_builder   16 maig 2003 17:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat lamenta el recurs del Govern espanyol contra la LUC

El Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), després de conèixer avui l’acord aprovat pel Consejo de Ministros de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra determinats articles de la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC),  vol fer públics els següents punts:

1. Refermar el compromís del Govern català amb la qualitat i la innovació en el sistema universitari de Catalunya, tenint en compte que som en un moment especialment important en què s’estan posant les bases del futur espai europeu d’ensenyament superior.

2. Que el DURSI confia plenament en la constitucionalitat de la Llei d’Universitats de Catalunya, que fou elaborada amb un ampli diàleg i consens amb les universitats catalanes, aprovada al Parlament de Catalunya el passat 12 de febrer i ben rebuda i en procés d’aplicació per part del conjunt del sistema universitari català.

3. Que el DURSI esperarà a conèixer els detalls d’aquest recurs d’inconstitucionalitat per poder-lo analitzar i fer-ne els comentaris pertinents.

4. Finalment, el Departament expressa la seva perplexitat per la iniciativa i lamenta la manca de diàleg en el procés que porta a aquest recurs.