1. El cap de l’Executiu ha inaugurat l’estand de Catalunya d’aquesta fira internacional del turisme, que se celebra fins diumenge 26 a Madrid
  2. En relació al retorn de la seu social del Banc Sabadell a Catalunya, ha afirmat que “és una bona notícia, que confirma que anem pel bon camí”


El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest migdia a Madrid durant la inauguració de l’estand de Catalunya a la fira internacional de turisme Fitur, que “Catalunya es vol donar a conèixer, obrir-se, mostrar-se i explicar-se” i, alhora, “compartir les nostres experiències, la nostra manera de veure les coses, el nostre país, la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre esport i la nostra gastronomia”.

El president saluda als reis, durant la seva visita a l'estand de Catalunya. Fotografia: Arnau Carbonell
El president saluda als reis, durant la seva visita a l'estand de Catalunya. Fotografia: Arnau Carbonell
{"name":"2025/01/22/13/41/477d8809-77cb-47e3-8b15-76105ad8f77a.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":131835}

El cap de l’Executiu ha posat de relleu que “el turisme a Catalunya és un sector que va bé, una destinació líder a Espanya”. Ha afegit que aquest sector “genera prosperitat” i representa “entre el 12 i el 14% del nostre PIB i entre el 15 i el 16% de l’ocupació i que compta amb 78.000 empreses que s’hi dediquen”. Però ha fet notar que l’economia catalana “no és monocultiu, no depèn només del turisme, sinó que té altres sectors, com l’industrial, que és molt potent”.

El cap de l’Executiu ha inaugurat l’estand, promogut per l’Agència Catalana de Turisme, on, en un espai de més de 825 m2, s’hi promocionarà tota la diversitat d’experiències de l’oferta turística catalana, fent un èmfasi molt especial en la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. A l’acte també han assistit el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper; la delegada del Govern a Madrid, Núria Marín; la directora general de Turisme, Cristina Lagé, i la directora de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Arantxa Calvera.

El president i el conseller Sàmper a l'estand. Fotografia: Arnau Carbonell
El president i el conseller Sàmper a l'estand. Fotografia: Arnau Carbonell
{"name":"2025/01/22/13/43/fec4d4b0-12ce-4a54-95b9-0a034040b3cc.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":141858}

Durant la seva intervenció, el cap del Govern també s’ha referit al retorn a Catalunya de la seu social del Banc Sabadell. Ha afirmat que “és una bona notícia, que confirma que anem pel bon camí, que és el del bon Govern, l’estabilitat institucional i la seguretat jurídica, el camí de la confiança, de mirar endavant, de les bones notícies”.

Amb motiu d’aquesta distinció i en el marc de Fitur, l’Agència Catalana de Turisme organitza un còctel gastronòmic aquest vespre a la Real Fábrica de Tapices de Madrid, que comptarà amb la participació d’alguns dels grans noms de la cuina catalana: Cocina Hermanos Torres, Restaurant Les Cols, de la mà de Fina Puigdevall i Martina Puigvert, el mestre pastisser Oriol Balaguer, i la sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, Marta Cortizas.