Innovació, Universitats i Empresa

El primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat es desenvolupa sense incidències

Al web del DURSI es poden consultar els criteris específics de correcció i qualificació de cadascuna de les proves

query_builder   15 juny 2004 15:17

event_note Nota de premsa

El primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat es desenvolupa sense incidències

Al web del DURSI es poden consultar els criteris específics de correcció i qualificació de cadascuna de les proves

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha mostrat la seva satisfacció per la tranquil·litat i normalitat amb què s’ha desenvolupat el primer dia de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). El conseller ha explicat que no es té constància de cap anomalia destacable i que els prop de 25.000 alumnes s’han pogut examinar sense patir cap incidència.

Aquest matí, els 24.773 estudiants catalans que s’havien matriculat de les PAU de juny s’han examinat de les matèries comunes del batxillerat: llengua castellana i literatura, llengua catalana i literatura, i llengua estrangera. En l’examen de llengua castellana, que ha començat a les 9, les preguntes feien referència a un text de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán (de l’obra “Cuarteto”) i a una entrevista del periodista Lluís Amiguet al lingüista Sebastià Serrano publicada al diari La Vanguardia. Els alumnes havien de triar un dels dos textos.

A la prova de llengua catalana i literatura, els textos a triar eren un extracte de l’obra “Contraban” de Josep Pla, i un text de presentació de l’obra teatral “Romeu i Julieta”, a càrrec del director Josep Maria Mestres. Pel que fa a la llengua estrangera, els alumnes han triat majoritàriament l’anglès, molt per davant del francès, l’alemany i l’italià.

Al web del DURSI es poden consultar els criteris de correcció i qualificació específics de cadascuna de les proves de les PAU de juny 2004, un cop finalitzat cada exercici.

Demà al matí continuaran les proves, amb les matèries d’Història o Filosofia i amb les obligatòries corresponents a la via d’accés de cada alumne. Els centres de batxillerat disposaran dels resultats detallats de les PAU a partir del 2 de juliol, però des del dia abans els estudiants ja podran consultar la nota global que han obtingut al web del DURSI.