Innovació, Universitats i Empresa

El TDX incorpora la tesi doctoral número 1.000 [Actualitzada]

El servei Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) permet la consulta per internet del text íntegre de les tesis doctorals

query_builder   2 juny 2003 17:24

event_note Nota de premsa

El TDX incorpora la tesi doctoral número 1.000 [Actualitzada]

El servei Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) permet la consulta per internet del text íntegre de les tesis doctorals

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha incorporat al TDX la tesi que fa mil. Ha estat “Construcción de sentido y mecanismos anafóricos: la traducción de las marcas anafóricas tel y voilà en textos periodísticos”, llegida per la doctorand Gemma Andújar i dirigida per la catedràtica Mercè Tricàs, del departament de Traducció i Filologia.

El servidor TDX (www.tdx.cesca.es) permet la consulta lliure a través de la xarxa internet del text complet de les tesis, així com fer cerques per autor, títol, matèria de la tesi, universitat on s’ha llegit, etc. Els objectius d’aquest servei, coordinat pel CBUC i el CESCA, i patrocinat pel DURSI són difondre, arreu del món i a través d’Internet, els resultats de la recerca universitària; oferir als autors de les tesis una eina que incrementa l’accés i la visibilitat del seu treball; millorar el control bibliogràfic de les tesis; impulsar l’edició electrònica i les biblioteques digitals, i incentivar la creació i l’ús de la producció científica pròpia.

Actualment, participen en aquest servei pioner a l’Estat espanyol onze universitats: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Jaume I, Universitat de les Illes Balears i Universitat de València.

El TDX forma part de la iniciativa internacional Biblioteca Digital en Xarxa de Tesis Doctorals i Tesines (NDLTD), en la qual participen 182 membres d’arreu del món.