Innovació, Universitats i Empresa

El DURSI invertirà dos milions i mig d'euros per instal·lar el supercomputador a Catalunya

Solà destaca la importància d'aquesta instal·lació científica per atreure recerca puntera

query_builder   8 novembre 2004 17:32

event_note Nota de premsa

El DURSI invertirà dos milions i mig d'euros per instal·lar el supercomputador a Catalunya

Solà destaca la importància d'aquesta instal·lació científica per atreure recerca puntera

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha destacat la importància del supercomputador que s’instal·larà abans de finals d’any a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i permetrà atreure investigadors i recerca puntera internacional. Solà, que ha visitat aquest matí la capella annexa al rectorat, on s’ubicarà el computador més potent d’Europa, ha manifestat que instal·lacions com aquesta i la del futur sincrotró que s’està construint a Cerdanyola del Vallès seran dos grans revulsius per a la recerca del nostre país.

Carles Solà s’ha felicitat per la rapidesa amb què s’ha resolt la negociació entre les diferents administracions implicades en el supercomputador, i ha xifrat l’aportació inicial de la Generalitat en dos milions i mig d’euros, destinats a la instal·lació de la màquina. A més, la Generalitat aportarà una part encara per determinar dels aproximadament 6 milions d’euros anuals que es preveu que caldran per al seu manteniment.

El conseller del DURSI també s’ha mostrat satisfet perquè el nou supercomputador -batejat amb el nom de "Mare Nostrum"- funcionarà amb el programari Linux,  fet que coincideix amb l’objectiu del Departament d’impulsar l’ús del programari lliure.

Solà ha reiterat el suport decidit de la Generalitat per aconseguir la instal·lació d’aquest supercomputador a Catalunya, així com el compromís de contribuir al seu funcionament i al seu desenvolupament. El conseller ha subratllat, finalment, la coincidència d’aquesta presentació amb la Setmana de la Ciència, que se celebra del 5 al 15 de novembre en més de 100 localitats catalanes.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia