Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

L'interès pel primer curs en línia per a dinamitzadors de telecentres obliga a ampliar el nombre de grups i tutors

Dels cent inscrits previstos inicialment s'ha superat la xifra de 200

query_builder   23 novembre 2004 13:40

event_note Nota de premsa

L'interès pel primer curs en línia per a dinamitzadors de telecentres obliga a ampliar el nombre de grups i tutors

Dels cent inscrits previstos inicialment s'ha superat la xifra de 200

El nombre d’inscrits al primer curs bàsic per a dinamitzadors de la Xarxa de Telecentres de Catalunya ha superat les expectatives de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació que s’ha vist obligada a ampliar el nombre de grups i tutors. Les previsions inicials situaven en el centenar el possible nombre d’inscrits i s’ha superat la barrera dels 200.

Dels 427 centres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, s’han inscrit dinamitzadors de 173 telecentres. D’aquesta manera un 40% del total de telecentres té com a mínim un dinamitzador inscrit.

El curs (http://dinamitzadorsxarxa.org), impartit per l’entitat Associació per a Joves TEB, es desenvolupa telemàticament des del 22 de novembre al 12 de desembre de 2004 utilitzant l’entorn Moodle, una plataforma d’ensenyament en línia basada en programari lliure.

El curs bàsic en línia de dinamitzadors de telecentres té una durada estimada de 10 hores lectives i compta amb tutors que orienten l’alumne i vetllen perquè el curs tingui un caràcter participatiu i de treball en xarxa, utilitzant recursos com ara un fòrum de debat.

Amb aquesta formació es vol dotar els dinamitzadors dels centres d’una formació que ajudi els ciutadans a moure’s eficaçment per Internet en funció de les seves necessitats d’informació i comunicació o a l’hora de fer gestions, com ara cercar feina o fer un tràmit amb l’Administració Oberta de Catalunya, entre altres exemples, amb l’objectiu de lluitar contra la fractura digital.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, s’ha felicitat per l’èxit del curs i ha apuntat que "aquesta actuació tindrà continuïtat en els propers mesos amb noves ofertes formatives més avançades".

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia