Territori

La Generalitat aprova la millora del tram inicial del camí entre la Pobla de Lillet i Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà)

També es millorarà part del camí d'accés a Castellar de n'Hug des de la carretera de La Molina

query_builder   22 maig 2003 12:57

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora del tram inicial del camí entre la Pobla de Lillet i Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà)

També es millorarà part del camí d'accés a Castellar de n'Hug des de la carretera de La Molina

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de les obres de millora del camí entre les poblacions de la Pobla de Lillet i Sant Jaume de Frontanyà, al tram de la Pobla de Lillet (Berguedà). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el tercer trimestre d’aquest any amb un termini d’execució d’1 mes, té un pressupost de 133.000 EUR (22 MPTA).

Les obres contemplen dues actuacions diferenciades:

· El condicionament del tram inicial del camí de la Pobla de Lillet a Sant Jaume de Frontanyà, que surt del punt quilomètric 11,9 de la B-402 (carretera  de Guardiola de Berguedà a Campdevànol).

· El reforçament del camí d’accés a Castellar de n’Hug, des del punt quilomètric 11,5  de la BV-4031 d’accés a La Molina.

L’obra, pel que fa a la millora del camí de la Pobla deLillet a Sant Jaume de Frontanyà, començarà per la realització d’excavacions i moviment de terres per al sanejament de talussos i la construcció de cunetes al llarg de 913 m.

L’amplada del camí serà de 5 m, excepte entre els punts quilomètrics 0,22 i 0,44, que serà de 4 m mínim.

La primera part d’aquesta actuació es completarà amb la construcció de cunetes triangulars en terres o de formigó, de 0,60 m d’amplada i 0,30 m de fondària, així com la neteja d’obres de drenatge.

D’altra banda, el reforçament del ferm del camí d’accésa Castellar de n’Hug, des de la carretera de La Molina, contempla el reforç i la neteja del paviment existent, d’uns 350 m de longitud.

El projecte es completarà amb la corresponent senyalització horitzontal, vertical i la col·locació de barreres de seguretat metàl·liques.

`