Territori

La Generalitat aprova la millora de la C-252 entre Garriguella i la N-260 (Alt Empordà)

S'eixamplarà la carretera i es construirà un nou pont amb una inversió d'1,34 MEUR

query_builder   10 abril 2003 13:40

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de la C-252 entre Garriguella i la N-260 (Alt Empordà)

S'eixamplarà la carretera i es construirà un nou pont amb una inversió d'1,34 MEUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte d’eixamplament i reforç de ferm de la carretera C-252, entre Garriguella i la N-260. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el quart trimestre d’aquest any amb un termini d’execució de 9 mesos, té un pressupost d’1,34 MEUR (224 MPTA).

La carretera (actual C-252) s’ampliarà fins a 9 m, és a dir, disposarà d’una calçada de 7 m (2 carrils de 3,5 m) i vorals d’1 m. Les obres afectaran un tram de 2,2 Km.

Es preveu que, a més de l’aprofitament de la carretera actual, es reforçarà el ferm allà on l’estat de conservació de la calçada ho requereixi.

Per tal millorar l’enllaç amb la N-260 es construirà un carril de desacceleració paral·lel amb una llargada de carril de 80 m, una amplada de 4 m i un voral dret d’1,5 m.

A més, se substituirà el pont actual de 10 m de longitud per un nou pont de 18 m de longitud. El nou pont disposarà d’una amplada total d’11 m dividida en dos carrils de 3,5 m, 2 vorals d’1 m i 2 voreres d’1 m, on s’instal·len les baranes i barres de seguretat.

El projecte es completa amb una xarxa de drenatge longitudinal mitjançant cunetes de formigó triangulars transitables, la reposició de murs de tancaments de finques afectats per les obres d’eixamplament, així com la renovació i millora de la senyalització horitzontal, vertical i implantació de baranes i barreres de seguretat metàl·liques.

En aquesta mateixa carretera C-252, actualment s’estan executant les obres de construcció d’un nou pont sobre la Muga, a Peralada, amb un pressupost d’1,84 MEUR (306 MPTA).