Territori

Generalitat i veïns arriben a un acord sobre el traçat dels FGC al seu pas per Martorell Central

query_builder   29 juliol 2003 16:59

event_note Nota de premsa

Generalitat i veïns arriben a un acord sobre el traçat dels FGC al seu pas per Martorell Central

Després d’una reunió mantinguda entre la Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la direcció de l’obra i els veïns afectats, s’ha arribat a un acord pel que fa al traçat de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al seu pas per l’estació de Martorell Central. La Generalitat allunyarà, al màxim, les vies del ferrocarril dins del que permet el traçat.

Recentment, la Generalitat ha iniciat les obres de desdoblament de la via dels FGC entre el baixador de Palau i l’estació de Martorell Enllaç. Aquesta actuació inclou una variant en el traçat entre l’estació de Martorell Vila i Martorell Enllaç per la necessitat de facilitar el pas del TGV per aquesta zona.

Aquesta variant de traçat contempla la construcció d’un pas inferior sota Martorell Enllaç per permetre el pas del TGV. D’altra banda, l’encaminament del trànsit ferroviari per Martorell Central permet la creació d’un nou intercanviador de transports entre RENFE i FGC.

En el tram de les obres corresponent a Martorell Central existeix una finca, situada a l’avinguda Verge de Montserrat, que es trobava afectada pel nou traçat. En el projecte inicial la línia envaïa una part del pati de l’immoble.

Ahir per la tarda, la Generalitat, la direcció de l’obra i els veïns afectats es van reunir i van arribar a un acord pel que fa a modificar el traçat de la via  allunyant-lo del pati. D’aquesta manera, es deixa una distància de prop de 3 m entre la cantonada del pati i l’eix de la via, i es genera un espai suficient que possibilita la desafectació d’aquesta finca.

A més, la Generalitat s’ha compromès a construir unes escales mecàniques i una rampa que faciliti l’accés dels veïns de l’avinguda Montserrat fins el carrer inferior.