Territori

El carrer Numància quedarà tallat al trànsit entre el carrer Robrenyo i l'estació de Sants per les obres del nou vestíbul de L3 a Sants-estació

El tall començarà el proper 7 de juliol fins el dia 8 de setembre

query_builder   9 juny 2003 12:45

event_note Nota de premsa

El carrer Numància quedarà tallat al trànsit entre el carrer Robrenyo i l'estació de Sants per les obres del nou vestíbul de L3 a Sants-estació

El tall començarà el proper 7 de juliol fins el dia 8 de setembre

Amb motiu de les obres que realitza la Generalitat d’ampliació del vestíbul i d’adaptació per a persones de mobilitat reduïda (PMR) de l’estació de la línia 3 del metro de Sants-estació, la circulació de vehicles al carrer Numància, en el tram comprès entre el carrer Robrenyo i l’estació de Sants (la part final del carrer) es tallarà al trànsit entre els dies 7 de juliol i el 8 desembre, coincidint amb el període de vacances escolars.

Aquest termini de dos mesos establert per la Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques d’acord amb la comissió d’obres de l’Ajuntament de Barcelona, és el temps mínim necessari per a executar tots els treballs que requereix el tall del carrer Numància en el tram esmentat. Els treballs que es duran a terme són els següents:

· Desviament d’un important col·lector.

· Una excavació de 6 m de fondària en tota l’amplada del carrer.

· Construcció de les bigues i del taulell del nou vestíbul.

Pel que fa a les obres posteriors d’excavació, l’enderroc del túnel i estructures internes, estan previstes un cop restituït el trànsit del carrer Numància.

Les obres de remodelació de l’estació de Sants-estació, on s’enllacen la línia 3 i la línia 5, s’engloba dins les actuacions per a eliminar barreres arquitectòniques que la Generalitat està duent a terme i que farà que l’any 2006 totes les estacions de metro i ferrocarril de la regió metropolitana estigui adaptades per a les PMR.

Actualment, de les 188 estacions existents, 68 ja estan adaptades, 18 en obres, i 102 estacions tenen el projecte en redacció o bé estan a punt de licitar les obres. A aquestes quantitats cal afegir-hi les 4 estacions de la nova L11 i les 46 estacions de la futura L9, les quals estaran completament adaptades.