1. Les accions divulgatives ofereixen consells d’autoprotecció davant els riscos a l’estiu i a l’hivern, informació per crear un equip d’emergència i sobre el funcionament de les alertes al mòbil
  2. La campanya de sensibilització s’ha realitzat, en col·laboració amb l’Oficina de la Gent Gran Activa, en 15 sessions a equipaments per a gent gran des del juny passat fins al gener
  3. Les xerrades s’han fet a 10 municipis: Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Vic, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Blanes, Canovelles i Sabadell

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (departament d’Interior i Seguretat Pública) ha finalitzat la campanya de sensibilització per oferir consells d’autoprotecció a la gent gran, en col·laboració amb l’Oficina de la Gent Gran Activa. En total s’han fet 15 sessions amb la participació d’unes 400 persones, organitzades des del juny de l’any passat i fins aquest mes de gener.

En total, s’han realitzat 9 sessions sobre consells d’autoprotecció durant l’estiu i 6 durant l’hivern amb la participació de 10 municipis: Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Vic, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Blanes, Canovelles i Sabadell.

En una situació d’emergència, les persones grans són considerades un col·lectiu vulnerable. Des de la Direcció General de Protecció s’han realitzat diferents accions divulgatives per millorar la seva autoprotecció, a partir d’una cultura social de coneixement i preparació davant els riscos. Es tracta de potenciar la capacitat de resiliència de la gent gran, fruit de la seva experiència, i potenciar el coneixement i la seva relació amb la comunitat on viuen.

Una de les accions amb més impacte ha estat la campanya de xerrades divulgatives i participatives en col·laboració amb l’Oficina de la Gent Gran Activa. S’han ofert diferents consells de prevenció i protecció de riscos:

  1. estiu: bany segur, incendis forestals, calor intensa...
  2. hivern: fortes pluges, inundacions, nevades, fred intens, intoxicacions amb calderes, estufes...
  3. l’equip d’emergència
  4. les alertes al mòbil

Les xerrades es presenten en un format divulgatiu i participatiu, amb activitats atractives ilúdiques adequades per a la gent gran, per afavorir l’assimilació dels diferents riscos de protecció civil i els consells d’autoprotecció que s’han de seguir en cada cas. Una d’aquestes activitats ha estat “La ruleta dels riscos”, una eina digital per tal d’interactuar millor amb la gent gran i així poder fer-los partícips de la preparació davant els riscos.

Les sessions estaven dinamitzades per personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat, i s’exposaven els consells de manera didàctica i responent les consultes de les persones assistents. A cada sessió s’ha repartit material informatiu.


Sessions realitzades, municipis i equipaments participants

Consells d’autoprotecció a l’estiu: 9 sessions

  1. Badalona - Pomar
  2. Sant Adrià De Besòs - Besòs
  3. Barcelona - Magòria
  4. Vic - Mn. Josep Guiteras
  5. Badalona - Nova Lloreda
  6. Terrassa - Sant Pere Nord
  7. L'Hospitalet de Llobregat - La Florida
  8. Sant Boi de Llobregat - La Muntanyeta
  9. Barcelona – Sants

Consells d’autoprotecció a l’hivern: 6 sessions

  1. Blanes - Benet Ribas
  2. Terrassa - Ca N'aurell
  3. Canovelles - Can Palots
  4. Sabadell - Centre
  5. Salt - Les Bernardes
  6. Balaguer – Eixample

Més informació:

Consells d’autoprotecció per a gent gran al web interior.gencat.cat/gentgran

3  

Imatges

Sessió realitzada al mes de juny a Badalona

Sessió realitzada al mes de juny a Badalona 378473

Sessió realitzada al mes de juliol a Vic

Sessió realitzada al mes de juliol a Vic 4194740

Sessió realitzada al mes de gener a Salt

Sessió realitzada al mes de gener a Salt 257667