Els usuaris habituals dels trams C31/C-32 Montgat-Mataró-Palafolls, C-33 Barcelona-Montmeló i C32 Castelldefels-Sitges-El Vendrell poden beneficiar-se d’una rebaixa de fins el 25%, segons el volum de trànsits realitzats mensualment.La C-16, C-32 i C-33 tindran un descompte del 40% en el seu peatge de les hores vall, 11 dies concrets de l’any per afavorir l’ús de l’autopista i per regular de la mobilitat.

El Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa un seguit de mesures per rebaixar el preu dels peatges de les autopistes d’entrada i sortida de Barcelona que seran vigents a partir de l’1 de gener del 2005. Aquestes mesures estan especialment adreçades als usuaris habituals d’algunes vies i a afavorir les operacions de sortida i entrada de Barcelona dels caps de setmana del març (Setmana Santa), el juny (pont de Sant Joan) i tots els diumenges del juliol.

Aquests nous descomptes comercials a càrrec de les societats concessionàries sense cap dret a ser compensades per part de la Generalitat o els usuaris, obeeixen als objectius i el nou model analitzat pel Grup de Treball per a la Reordenació dels Peatges a Catalunya integrat pels partits polítics del Parlament de Catalunya, les concessionàries d’autopistes, els sindicats, la Cambra de Comerç de Catalunya, l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC), el RACC, la Federació Catalana de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, el Consorci “Xarxa Viària”  i el Govern de la Generalitat.

Descomptes per consum mensual

Autopistes C-31/C-32 Montgat-Mataró-Palafolls i C-33 Barcelona-Montmeló.     

Autopista Pau Casals, Castelldefels-Sitges-El Vendrell

En tots dos casos, el nou sistema de descomptes beneficia els usuaris que facin, al llarg de cada mes natural, un mínim de 50 euros de consum mensual, amb independència del dia, l’hora o la direcció. La rebaixa s’aplicarà a tots els peatges (barreres i accessos) i categories del vehicles acollits a aquest sistema i serà únicament aplicable a aquells usuaris que facin servir, com a modalitat de pagament del corresponent peatge, el sistema de telepeatge “Via T” amb domiciliació bancària i s’inscriguin de forma expressa en el programa de descomptes “TAC-Consum” d’ACESA, en el cas de Autopistes C-31/C-32 Montgat-Mataró-Palafolls i C-33 Barcelona-Montmeló i el programa de descomptes “TAC-Consum” d’AUCAT, en el cas de l’autopista Pau Casals, Castelldefels-Sitges-El Vendrell.

Els descomptes són els següents:

Consum mensual per trams                                                                      Descompte

 

Entre  50,00 €. i 100,00 €. ………………………………………………….   5 %

Entre 100,01€. i 200,00 €. ...….……………………………………….…… 10 %

Entre 200,01€. i 300,00 €. …….……………………………………….…… 10 %

Entre 300,01€. i 400,00 €. ….……………………………………….……… 15 %

Entre 400,01€. i 500,00 €.  …………………………………………………. 15 %

Entre 500,01€, i 600,00 €.  …………………………………………………. 20 %

Superior a 600,00 €. ………………………………………………………… 25 %

 

 “Hores vall”  en dies determinats

Un de les noves mesures aplicades pel Govern ha estat establir uns dies concrets de l’any en què en determinades hores, el preu del peatge serà un 40% inferior. Seran unes  “hores vall” de certes dates prèviament fixades anualment que es caracteritzen per tenir un gran volum de trànsit de vehicles. atesa la repercussió del trànsit en les seves autopistes i en el conjunt de la xarxa.

 Els beneficiaris són tot aquells usuaris que facin servir, com a modalitat de pagament el sistema de telepeatge “Teletac” o qualsevol de les targetes autoritzades per les societats concessionàries i que circulin en les “hores vall” dels dies i recorreguts de les autopistes i vies de peatge.

El descompte tindrà lloc fonamentalment en les hores nocturnes de les operacions sortida i de les 11 a les 17 hores en les operacions tornada.  Els dies previstos per acollir aquesta mesura són els següents: 24, 25, 27 i 28 de març (Setmana Santa), 23 i 26 de juny (pont de Sant Joan) i 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol.