Territori

21 ports esportius catalans obtenen el guardó Port Bandera Blava 2003

query_builder   10 juny 2003 16:09

event_note Nota de premsa

21 ports esportius catalans obtenen el guardó Port Bandera Blava 2003

21 ports esportius catalans han rebut el guardó Ports Bandera Blava Europeus 2003 que atorga anualment l’organisme europeu ADEAC-FEEE (Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor-Fundación Europea de Educación Ambiental). L’any passat van ser guardonats 19 ports catalans.

Els dos ports que s’han incorporat aquest any han estat el port esportiu Marina Port Vell de la ciutat de Barcelona que havia presentat per primer cop la seva candidatura i el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant que havia obtingutaquest reconeixement en edicions anteriors.

Les banderes blaves representen el reconeixement a la bona tasca que els ports han estat consolidant en els darrers anys en benefici tant dels usuaris del port com dels visitants. Aquest reconeixement premia l’esforç diari de la gent que treballa a l’àmbit portuari vetllant per la protecció del medi ambient i de l’entorn natural. La imatge de qualitat que avui en dia ofereixen els ports catalans és un dels objectius que el Govern català ha assolit amb l’absoluta col·laboració dels gestors d’aquestes infraestructures.

Aquest guardó mediambiental és coincident amb la línia de treball que el Govern català està portant a terme d’uns anys ençà en l’àmbit de l’ambientalització dels seus ports, treballant perquè aquesta sigui una realitat per tot el sistema portuari català, dins de les actuacions que s’estan desenvolupant en el projecte PORTS NETS el qual s’està portant a terme junt amb altres regions europees com són Llenguadoc-Rosselló, Balears, Cantàbria, i l’Algàrve.

Relació de ports guardonats:

GIRONA

  1.  Port de Llançá    

  2.  Port de El Port de la Selva  

  3.  Marina d’Empuriabrava    

  4.  Port de l’Escala 

  5.  Port de l’Estartit     

  6.  Marina de Palamós   

  7.  Marina Port d’Aro

  BARCELONA

8.  Port d’Arenys de Mar

9.  Port Mataró

 10. Port Olímpic de Barcelona

 11. Marina Port Vell

 12. Port Ginesta

 13. Port del Garraf

 14. Port d’Aiguadolç

 15. Port de Vilanova i la Geltrú

TARRAGONA

16. Port deTorredembarra

17. Port de Salou

18. Port deCambrils

19. Port de l’Hospitalet de l’Infant

20. Port de l’Ametlla de Mar

21. Port de L’Ampolla