Territori

Santa Perpètua de Mogoda acull el primer Fòrum d'Escoles Verdes

query_builder   6 març 2003 11:39

event_note Nota de premsa

Santa Perpètua de Mogoda acull el primer Fòrum d'Escoles Verdes

 Fins a primers d’abril se celebraran cinc jornades de treball arreu del territori que permetran l’intercanvi d’experiències entre les escoles  El programa Escoles Verdes promou que els centres incloguin l’educació ambiental dins el projecte educatiu Actualment hi ha 135 escoles catalanes adherides al programa

Avui dijous s’està celebrant a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda el primer dels fòrums territorials que es faran amb l’objectiu que les escoles adherides al programa Escoles Verdes puguin intercanviar experiències. La trobada ha començat amb una reunió plenària, que anirà seguida d’una sèrie de visites a diverses instal·lacions, itineraris, i intercanvis de vivències al llarg del dia. La trobada de Santa Perpètua engloba els àmbits territorials del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

El Programa Escoles Verdes és una iniciativa del Departament de Medi Ambient, amb la col·laboració del d’ Ensenyament i l’Institut Català d’Energia, ICAEN, nascuda amb la voluntat d’estendre entre les escoles catalanes el respecte pel medi ambient. Escoles Verdes es va crear el 1998. El seu objectiu principal és l’ambientalització dels centres educatius tant a nivell curricular com pel que fa a la seva gestió. Alhora, també fomenta la participació dels centres en projectes locals de millora ambiental.

Cal situar aquest programa en el context de la sensibilització ambiental, que té com a una de les actuacions prioritàries la reorientació de l’educació vers el desenvolupament sostenible. En aquest sentit, s’ajuda a les escoles a dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient ben integrats en els seus plans d’estudi. D’aquesta manera, el Programa Escoles Verdes neix amb un doble objectiu: d’una banda, ajudar els centres en la seva ambientalització, és a dir, a incorporar la dimensió ambiental tant en la seva gestió com en el seu currículum. D’altra banda, identificar, dins el conjunt del país, els centres compromesos en la pròpia millora ambiental i, per tant, en la del seu entorn.

El distintiu Escola Verda té una validesa de dos anys, i el centre, per renovar-lo, ha d’acreditar que ha anat aplicant les actuacions d’acord amb el seu Pla de Cohesió Ambiental.

Enguany, com a novetat, se celebren aquests Fòrums d’Escoles Verdes, unes jornades de treball simultànies arreu del territori. L’objectiu d’aquestes jornades serà que les diverses escoles adherides al programa puguin intercanviar i donar a conèixer les experiències viscudes en el desenvolupament i aplicació del programa Escoles Verdes.

Els propers fòrums tindran lloc a: Olot, el 14 de març; Viladrau, el 21 de març; Amposta, el 28 de març; i Lleida, el 4 d’abril.