Territori

XII Festival de les Aus als Aiguamolls de l'Empordà

query_builder   2 desembre 2004 13:21

event_note Nota de premsa

XII Festival de les Aus als Aiguamolls de l'Empordà

Els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de desembre, se celebra el XII Festival de les Aus al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Aquesta gran festa de les aus vol apropar el món de les aus al gran públic i sensibilitzar-lo sobre els perills que amenacen la supervivència d’algunes espècies d’aus a Catalunya, com per exemple la trenca (Lanius minor) i l’ànec xarrasclet (Anas querquedula).

En aquesta dotzena edició del festival es realitzaran moltes activitats, la majoria gratuïtes, com ara visites guiades al Centre de Fauna (espai gestionat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i amb la col•laboració de la Fundació Roger Burlet, on es té cura del animals ferits) i les visites guiades al Dormider de Corb Marí Gros a l’Illa de Caramany. També, s’han preparat visites guiades ornitològiques, visites guiades en trenet pel Parc, jocs per a la mainada, sortida en vaixell per la badia de Roses per veure aus marines, projecció de dos documentals d’una hora de durada cadascun d’ells i que porten per títols “Nómadas del Viento” i El Debat Costa Brava”. Altres activitats programades son dos concursos un d’identificació fotogràfica d’ocells a diferents nivells, i un altre de fotografia (obert a tothom amb inscripció gratuïta i amb premis que oscil•len entre 100 € i 60 €).  Així mateix, romandrà oberta l’exposició fotogràfica de Ramon Lleixà: “Una ullada als Aiguamolls”.

Els assistents al Festival de les Aus rebran un retallable d’una cigonya, au considerada l’emblema d’aquest espai protegit, i també es regalarà la guia d’aus “50 ocells del Parc”. Aquesta guia pretén ajudar a distingur algunes de les aus que poder trobar al Parc a partir del nom de l’ocell (català, llatí, castellà i anglès), la seva imatge, els mesos de l’any en què bàsicament es poden veure i els ambients que ocupen de manera preferencial.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia