Territori

Periodistes de la Mediterrània debaten el paper dels mitjans de comunicació en la difusió de les activitats que duen a un desenvolupament sostenible

query_builder   9 maig 2003 13:55

event_note Nota de premsa

Periodistes de la Mediterrània debaten el paper dels mitjans de comunicació en la difusió de les activitats que duen a un desenvolupament sostenible

Des del passat dia 7, i fins el 10 de maig, s’està celebrant a Barcelona un Taller per a professionals de la comunicació, organitzat pel Pla d’Acció per a la Mediterrània (PAM), amb la col·laboració de dos dels seus centres d’activitat regional: el Centre per Activitats Prioritàries, amb seu a Split (Croàcia), i el Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en la seva funció de Centre d’Activitat Regional en Producció més Neta.

Els dinou participants, procedents d’onze països del sud i est de la Mediterrània, pertanyen a diferents mitjans de comunicació escrita i visual, entre els que es troben alguns dels més prestigiosos rotatius.

El motiu d’aquesta reunió és la presentació de les activitats del PAM i, en especial, les dels dos centres d’activitat regional esmentats, així com debatre el paper dels mitjans de comunicació en la difusió dels sistemes i tècniques que poden conduir, tant la gestió de les zones costaneres com a les empreses, cap a un desenvolupament sostenible, en especial en els països en desenvolupament i candidats a entrar en la UE.

Presidida pel responsable de comunicació del PAM, Baher Kamal, la reunió ha abordat, també, les necessitats de disposar d’informació contrastada a nivell nacional, subregional i de tota la regió mediterrània. En aquest sentit el Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient ha ofert mantenir de forma permanent canals d’informació amb els professionals assistents.

Els participants han mostrat un especial interès en conèixer les activitats del Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient, amb les empreses i els sectors empresarials catalans. Com una de les activitats previstes, han visitat dues empreses que estan aplicant sistemes de gestió mediambiental que prioritzen la reducció en origen de la contaminació.

Els temes tractats al llarg del Taller han estat: "De quin medi ambient i desenvolupament estem parlant?", "Problemes i respostes en un mar semitancat", "El cas preocupant de les zones costaneres", "Estan preparats els països mediterranis per a reduir la contaminació", "És possible per a les indústries produir amb processos més nets?", "És notícia el medi ambient?".

Els mitjans de comunicació presents al Taller són:

ALBÀNIA

Shekulli newspaper + Spekter magazine

BÒSNIA - HERZEGOVINA

TV Sarajevo

Independent TV Hayat

CROÀCIA

Croatian Radio - Radio Split

Jurnanji List - Croatian daily newspaper

EGIPTE

Al Ahram newspaper

Al Akhbar newspaper

ISRAEL

Channel 2 News - The News Company (TV)

Ha Aretz daily newspaper

LÍBAN

The Daily Star

Assafir newspaper (daily political based in Beirut)

MALTA

The Sunday Times (Malta)

ESLOVÈNIA

Delo - Ljubljana, daily newspaper

Primorske Novice

SÍRIA

Syrian TV

Al Mashreq Media House / space toon (kids TV)

TUNÍSIA

Essahafa - Maison de la presse

TURQUIA

VATAN Daily Gazette

Hurriyet Daily