El Departament de Medi Ambient i Habitatge comparteix la preocupació dels veïns i ajuntaments de Gavà i de Castelldefels respecte a les molèsties que ha comportat l’últim mes la posada en marxa provisional de la tercera pista de l’aeroport del Prat.

El passat dia 20 d’octubre es va reunir la subcomissió de seguiment de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) en matèria de sorolls, tal com està previst en l’article 12 de la declaració. En aquesta reunió, els representants dels ajuntaments de Castelldefels i Gavà van exposar la problemàtica i els dubtes sobre el compliment de la DIA. El Departament de Medi Ambient i Habitatge va sol•licitar informació sobre medicions acústiques i el nombre d’avions que han sobrevolat l’espai de Gavà Mar, i va exigir que el Ministeri de Medi Ambient informés sobre el grau de compliment de la DIA, aprovada per l’administració central. També va exigir a AENA un pronunciament sobre les peticions formulades pels veïns de Gavà Mar i pels ajuntaments de Castelldefels i Gavà.

Posteriorment, la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, va adreçar al Ministeri de Medi Ambient, administració competent en aquesta matèria, una relació de queixes i la petició formal perquè es pronunciï sobre si les configuracions de pista que es produeixen en moments determinats es corresponen o no amb la Declaració d’Impacte Ambiental i si són admissibles o no. Aquesta configuració de pista que genera molèsties està prevista en aproximadament un 15 per cent de les maniobres d’aterratge i enlairament que es fan durant l’any mentre que la tercera pista no estigui definitivament acabada. Medi Ambient i Habitatge vol que s’utilitzi aquesta pista en el mínim d’ocasions possibles fins que les obres no hagin finalitzat.