Territori

Medi Ambient transforma l'antic punt de guaita del Puig d'Arques en un mirador privilegiat del massís de les Gavarres

query_builder   22 setembre 2003 12:28

event_note Nota de premsa

Medi Ambient transforma l'antic punt de guaita del Puig d'Arques en un mirador privilegiat del massís de les Gavarres

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, del Departament de Medi Ambient, Oriol Puig, ha inaugurat aquest migdia la remodelació del punt de guaita de Puig d’Arques, a Cruïlles (Baix Empordà).

El Departament de Medi Ambient, a través del Servei Meteorològic de Catalunya, ha invertit 30.000 € en la restauració de l’antic punt de guaita del Puig d’Arques. D’aquesta manera completa les obres programades i compromeses amb el Consorci de les Gavarres, dins el pla de millora ambiental que es va fixar quan es va dur a terme la instal·lació del radar al cim del Puig d’Arques. El cost total del valor ambiental afegit que varen tenir les obres de construcció del radar del Puig d’Arques va significar més de 600.000 €, als quals ara s’hi han d’afegir aquests 30.000€.

Aquesta restauració consisteix en la substitució de l’escala, la barana, i la plataforma que servirà de base per tal que la gent pugui observar el paisatge, ja que l’estructura antiga de la caseta va ser traslladada pels bombers a un altre punt de guaita. També s’ha fet un repàs general a l’estructura existent que suporta el punt de guaita. A la plataforma s’hi ubicarà un banc per tal que la gent pugui descansar tot veient el paisatge.

La fusta amb la que es restaurarà el punt de guaita no prové d’espècie protegida i ha estat tractada amb productes respectuosos amb el Medi Ambient.