El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha donat compliment en data 1 d’agost a les determinacions del conveni subscrit amb el Consorci per a la Gestió dels Residus de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat, i amb l’Ajuntament de l’Aldea, pel qual s’estableix que els residus municipals d’aquestes tres comarques puguin utilitzar el dipòsit controlat de residus de l’Aldea (Baix Ebre). Aquesta és una mesura provisional fins a l’obertura del nou abocador de Tivissa (Ribera d’Ebre).

Així, els residus recollits en aquestes tres comarques gestionats pel Consorci es porten des del 3 d’agost al dipòsit de l’Aldea, un cop superats els arguments donats per l’empresa concessionària en el sentit que no podia transportar els residus per manca d’autorització de transport. De fet, aquesta autorització no era necessària en tractar-se d’un servei públic de prestació obligada.

L’empresa concessionària de la recollida del Consorci està vinculada a l’empresa que ha construït i preveu gestionar el nou dipòsit controlat de Tivissa. Aquest nou dipòsit encara té pendents alguns tràmits per rebre l’autorització que li permetrà posar-se en marxa. Si es complementen aquests tràmits en temps i forma, la Ponència Ambiental, podria avaluar-los en el decurs del mes de setembre.

L’ARC, en coordinació amb els Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge i la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre, controlarà en tot moment el compliment dels acords subscrits en el conveni que permet utilitzar el dipòsit controlat de l’Aldea. També vigilarà que, en el decurs d’aquestes mesures extraordinàries i temporals, el Consorci mantingui el nivell de servei que dóna a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat.